Comunitat Valenciana

Mazón es posa a la disposició de Puig per a esmenar els PGE i "arreglar" el "menyspreu" que "està patint la Comunitat"

-
Carlos Mazón, president del PP de la Comunitat Valenciana
Carlos Mazón, president del PP de la Comunitat Valenciana
Rober Solsona - Europa Press
Carlos Mazón, president del PP de la Comunitat Valenciana

El president del PP de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha remès aquest matí una carta al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, per a proposar-li una reunió urgent amb la finalitat de posar-se a la seua disposició per a "arreglar", a través d'esmenes, el "menyspreu" que en l'esborrany dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) "està patint la Comunitat Valenciana".

Així, Mazón ha assenyalat que els diputats i senadors el PP estan disposats a fer un "front comú" amb la resta de partits, "començant pel PSOE", per a "millorar, reivindicar i aconseguir una molta millor posició de les inversions que prepara Pedro Sánchez per a la Comunitat Valenciana".

Mazón, que s'ha pronunciat així davant els mitjans durant la visita que ha realitzat a la Cambra de comerç de Castelló, ha assenyalat que els PGE "tornen a menysprear a la Comunitat Valenciana, doncs les tres províncies tornen a estar a la cua d'inversions que, en el cas de Castelló la retallada de les inversions directes és d'un 20 per cent". "Lluny de ser un insult, és un menyspreu a les nostres aspiracions, a la nostra necessitat i a la nostra capacitat d'influència en els PGE perquè es torna a veure que açò no pot funcionar", ha dit.

En la seua opinió, els PGE no només "condemnen" a la Comunitat Valenciana des del punt de vista de la infraestructures i les inversions, sinó també des del punt de vista fiscal, "perquè porten implicat una altra destralada fiscal. Sense anar més lluny, es prepara una altra destralada a la quota dels autònoms".

Segons el dirigent 'popular', "és el moment de posar damunt de la taula solucions", i per aquesta raó -ha dit- ha dirigit aquest matí una carta al president de la Generalitat, Ximo Puig. "Té l'ocasió d'or per a demostrar que la Comunitat Valenciana està per damunt de qualsevol altre interés i qualsevol altra relació de partit", ha subratllat Mazón, qui ha afegit que aquesta mateixa oferta la faran extensiva a la resta de partits de la Comunitat Valenciana.

"Estem tots a temps de donar una cop de puny sobre la taula, des del punt de vista de la justicia, no contra ningú, però sí a favor de la Comunitat Valenciana", ha apuntat. "Estem a la disposició del president de la Generalitat, si és que té la determinació, les ganes i la valentia de posar a la seua terra per davant de qualsevol altra qüestió", ha afegit.

Mazón ha explicat que el PP està disposat a pactar totes les esmenes que beneficien a la Comunitat, "amb el límit del que puga perjudicar a les tres províncies". No obstant açò, ha afegit que, després d'analitzar els presupustos, en qualsevol matèria en la qual aconseguisquen un avanç "serà una bona notícia".

En aquesta missiva remesa a Ximo Puig, Mazón explica que "és moment d'unir esforços perquè els diputats i senadors de la Comunitat Valenciana presenten esmenes a aquests pressupostos" i es puguen incloure en aquest documente "projectes indispensables" per al futur.

Així, Mazón es posa a la disposició de Puig per a poder tractar les possibles enemiendas als pressupostos, així com tots els temes fonamentals que afecten a la Comunitat, és especial el del finançament autonòmic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento