Comunitat Valenciana

L'artista Mona Hatoum rep el Premi Internacional Julio González de l'IVAM

L'artista Mona Hatoum ha rebut aquest dimecres el Premi Internacional Julio González de l'IVAM, museu en el qual exposa la seua obra actualment. Hatoum és la segona dona a rebre aquest guardó després d'Annette Messager.
L'Artista mona Hatoum Arreplega El Premi Julio González De Mans Del Conseller D'Educació, Cultura I Esport, Vicent Marzà, a L'IVAM.
L'Artista mona Hatoum Arreplega El Premi Julio González De Mans Del Conseller D'Educació, Cultura I Esport, Vicent Marzà, a L'IVAM.
MIGUEL LORENZO
L'Artista mona Hatoum Arreplega El Premi Julio González De Mans Del Conseller D'Educació, Cultura I Esport, Vicent Marzà, a L'IVAM.

La directora del centre, Nuria Enguita, i el conseller de Cultura, Vicent Marzà, han entregat el guardó a l'artista britànica d'origen palestí, que ha impartit una conferència sobre la seua obra i el seu procés creatiu en finalitzar.

Hatoum se suma així a creadors com Annette Messager, George Baselitz, Robert Rauschenberg, Pierre Soulages, Miquel Navarro, Jasper Johns o Andreu Alfaro, anteriorment guardonats amb aquest premi.

El guardó reconeix "la trajectòria d'una de les artistes contemporànies més destacades a escala mundial i el seu compromís amb els drets humans", ha destacat el conseller Vicent Marzà i ha afegit: "La seua famosa instal·lació 'Hot Spot III' es pot veure des del carrer i estic convençut que cada vegada que algú la mira convida a reflexionar sobre el món, la humanitat i la necessitat de reconstruir i cohesionar les nostres societats".

A més, el titular de Cultura de la Generalitat ha assenyalat que "per damunt de tot, estem encantats de reconéixer el treball de Mona Hatoum perquè, a partir d'ara, estarà vinculada per sempre a València i ens encantaria que considerara aquesta ciutat com a seua, com una més de les seues moltes i estimades pàtries".

La directora de l'IVAM, Nuria Enguita, ha recordat que "l'exposició que li ha dedicat el museu és una excel·lent ocasió per a revisar la seua trajectòria".

MONA HATOUM A L'IVAM

Des del 16 d'abril la galeria 1 de l'IVAM acull una mostra d'obres d'aquesta artista britànica d'origen palestí i que estarà oberta al públic fins al 26 de setembre.

L'exposició reuneix escultures, grans instal·lacions i obra sobre paper realitzades en la seua major part durant les últimes dos dècades: "Estructures que ens parlen de cossos vulnerables, utensilis i mobiliari fora d'escala que es converteixen en presències transcendents; arquitectures violentades, objectes bells i alhora feridors, o mapes del món que en la seua fragilitat ens conviden a pensar en l'espai-temps en què vivim i en les múltiples formes d'entendre una realitat on es barreja el personal i el polític", ha afegit Nuria Enguita.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento