Comunitat Valenciana

L'Oficina de No Discriminació i contra els Delictes d'Odi inicia les seues obres en el barri del Carmen

L'Oficina de No Discriminació i contra els Delictes d'Odi inicia les seues obres en el cor del barri del Carme amb el repte de posar fi a la infradenúncia que es dóna en moltes ocasions davant els fets discriminatoris i els delictes amb motivació d'odi.
Obres en l'oficina de no discriminació en el Barri del Carme
Obres en l'oficina de no discriminació en el Barri del Carme
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Obres en l'oficina de no discriminació en el Barri del Carme

Així, ho ha assenyalat la regidora d'Igualtat, Lucía Beamud, en la visita a l'inici de les obres de l'Oficina de No Discriminació i contra els Delictes d'Odi, situada en el carrer Alt, 48.

Per a açò, entre altres accions, farà una tasca d'informació a víctimes sobre els seus drets i lluitarà contra la desconfiança sobre el resultat de la denúncia, la por davant possibles represàlies, la situació d'exclusió social o la por de no obtindre una resposta ferma davant la denúncia.

Els treballs, que van començar ahir, ja han derrocat alguns murs i han dut a terme un sanejament i neteja profunda de l'espai i durant els pròxims dies continuaran amb les demolicions per a, posteriorment, poder començar amb l'habilitació del nou espai.

L'oficina s'ha concebut amb dos espais diferenciats, la façana principal que dona al carrer Alt serà molt visible i informarà amb cartelleria de grans dimensions i de manera clara de quin és el recurs instal·lat en aquest punt. D'altra banda, la part de darrere de l'oficina està pensada com a espai molt "més íntim i discret, amb sales d'atenció i reunions que permetran guardar la intimitat de les persones·.

La regidora Beamud ha recordat la importància d'aquest recurs "en un moment en el qual la seu de l'associació LGTBI Lambda o l'oficina Orienta de la Generalitat reben atacs homòfobs pràcticament totes les setmanes des de fa mesos".

També s'ha referit a l'agressió patida per una persona transsexual fa uns dies en la ciutat o a l'atac a un xic gai en Benimaclet recentment, conegut per haver participat en un programa de televisió i ha recordat l'assassinat aquest estiu de Samuel Luiz, a La Corunya.

Per tot açò, ha recalcat, l'Ajuntament de València "pren partit i demana tolerància zero davant les expressions d'odi i fets discriminatoris en el municipi que últimament han succeït, fets que ens pareixen absolutament inacceptables". "Sol·licitem la investigació perseverant i sistemàtica dels fets denunciats i l'enjudiciament de les persones responsables", ha reclamat.

Així mateix, ha mostrat la seua solidaritat amb les persones i entitats atacades pels seus ideals democràtics, com el col·lectiu Lambda de València i la Federació Unió Africana d'Espanya i el seu "absolut suport" al moviment 'Benicalap lliure de racisme, i el seu desig de "convivència pacífica en el barri i contra les actituds d'odi i racisme", ha conclòs Lucía Beamud.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento