Comunitat Valenciana

El vicepresident segon del Govern valencià, de Podem, deixa el càrrec

  • Rubén Martínez Dalmau confirma que tornarà a ser professor universitari i proposa que li substituïsca Héctor Illueca.
  • Les discrepàncies amb la secretària general de Podem, Pilar Lima, han erosionat la posició política de Dalmau.
El vicepresident segon i conseller de Vivenda i Arquitectura Bioclimántica, Rubén Martínez Dalmau (imatge d'arxiu)
El vicepresident segon i conseller de Vivenda i Arquitectura Bioclimántica, Rubén Martínez Dalmau (imatge d'arxiu).
GVA
El vicepresident segon i conseller de Vivenda i Arquitectura Bioclimántica, Rubén Martínez Dalmau (imatge d'arxiu)

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, ha confirmat aquest dimarts que ha decidit deixar el càrrec en l'Executiu valencià i tornar a ser professor universitari i que ha proposat tant al seu partit, Podem, com al president de la Generalitat, Ximo Puig, que el substituïsca Héctor Illueca, actual director de la Inspecció de Treball i Seguretat Social en el Govern central.

Martínez Dalmau, en la seua primera compareixença davant els mitjans després que el passat cap de setmana transcendira la seua intenció d'abandonar el Consell per discrepàncies amb l'actual direcció de Podem en la Comunitat Valenciana, ha indicat que se’n va "amb els deures fets".

"Ara mateix que tot està en marxa" en eixe departament de la Generalitat "no passa res" perquè es torne a la universitat i el substituïsca una persona "tan capacitada" com el director general d'Inspecció de Treball, ha assenyalat l'encara vicepresident.

S'ha mostrat convençut que el seu equip de treball seguirà en els seus llocs quan s'oficialitze el seu relleu, un termini que segons ha explicat correspon marcar al president Puig, i que en la seua opinió "no portarà molt temps", perquè encara que no és "urgent" la seua decisió d'anar-se’n és "ferma i està presa des de fa un temps".

Enfrontament amb Pilar Lima

Les discrepàncies de Dalmau amb la secretària general de Podem, Pilar Lima, han sigut una constant des que aquesta última es va fer amb el lideratge del partit morat al juny de 2020, després d'unes disputades primàries enfront de la llavors portaveu en Les Corts, Naiara Davó, a qui va recolzar el vicepresident segon.

Lima, alineada en el corrent intern de Podem afí a Pablo Iglesias, ha rebut també el suport des de l'àmbit estatal de Ione Belarra, la qual cosa finalment ha portat a Dalmau a deixar el seu càrrec en el Consell del Botànic (conformat per PSPV-PSOE, Compromís i Podem) i tornar a la docència universitària.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento