Comunitat Valenciana

Els valencians gastaran 390 euros de mitjana en la 'tornada al col·le', un 56% més que en 2020

  • Un 43% dels enquestats afirma que adquireix els productes en línia des de la pandèmia, segons l'Observatori Cetelem.
Los valencianos gastarán 390 euros de media en la 'vuelta al cole', un 56% más que en 2020
Los valencianos gastarán 390 euros de media en la 'vuelta al cole', un 56% más que en 2020
20M EP
Los valencianos gastarán 390 euros de media en la 'vuelta al cole', un 56% más que en 2020

Les famílies valencianes desemborsaran una mitjana de 390 euros en les despeses pròpies de l'inici de curs escolar, un 56% més del que van gastar en la 'tornada al col·le' de l'any 2020, segons es recull en l'estudi estacional de l'Observatori Cetelem que s'ha donat a conéixer aquest divendres.

Segons l'Observatori Cetelem, unitat d'estudis de BNP Paribas Personal Finance, la majoria dels valencians té, no obstant això, la intenció de gastar el mateix, així ho manifesta el 60% (48% en 2020).

Per contra, un significatiu 21% dels consultats pensa gastar més en aquestes compres que marquen tradicionalment el final del període vacacional, set punts percentuals més que l'any anterior. A més, hi ha un descens de 17 punts percentuals entre aquells que tenen pensat realitzar un desemborsament inferior al de 2020.

Creix la compra en línia

Quant als hàbits de compra, un 43% dels enquestats afirma haver-los canviat i ara adquirirà els productes relacionats amb l'etapa educativa a la botiga en línia, mentre que abans de la pandèmia de la Covid-19 ho feia a la botiga física.

Tres de cada deu enquestats (33%), declara que abans realitzava les compres de material escolar a les botigues físiques i ara continuarà fent-ho, encara que aquest percentatge mostra un descens de 14 punts respecte a 2020.

Finalment, hi ha un 23% dels consumidors que ja comprava en línia abans i ho continuarà fent ara (nou punts més que en 2020).

Productes més demandats

Respecte als productes que lideraran la demanda en aquest període, el balanç és superior al d'anys anteriors: destaquen el material escolar, els llibres i la roba, amb percentatges de compra a l'alça del 51%, 47% i 41%, respectivament. L'estudi contempla un increment de tres punts percentuals respecte a 2020 en el cas del material escolar; els llibres, cinc punts; i de dos punts en el cas de la roba.

Destaca també el creixement de la intenció de despesa en mascaretes i gels desinfectants de cara a la tornada a les aules. Aproximadament la meitat dels pares pensen que la compra d'aquests materials suposarà un major desemborsament que el curs passat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento