Comunitat Valenciana

La producció industrial creix un 11% en la Comunitat Valenciana al juny

  • En l'acumulat de l'any, la regió presenta un creixement del 15,2%, enfront del 13% de repunt del conjunt de l'Estat.
La producción industrial crece un 11% en la Comunitat Valenciana en junio
La producción industrial crece un 11% en la Comunitat Valenciana en junio
RRF
La producción industrial crece un 11% en la Comunitat Valenciana en junio

La producció industrial va créixer al juny en la Comunitat Valenciana un 11%, d'acord amb la pujada nacional (11,2%), segons ha informat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

El repunt de l'Índex de Preus Industrials (IPI) en la Comunitat és el dècim més fort de les autonomies, totes en positiu excepte Múrcia (-2,2%).

En l'acumulat de l'any, la producció industrial en la regió presenta un creixement del 15,2%, enfront del 13% de repunt del conjunt de l'Estat.

A Espanya, l’IPI es va incrementar un 11,2% al juny en relació al mateix mes de 2020, taxa 16,7 punts inferior respecte al mes de maig. Amb l'avanç interanual de juny, la producció industrial encadena quatre mesos consecutius de taxes positives.

Tots els sectors van registrar al juny d'enguany increments anuals de la producció. El major avanç el van anotar els béns de consum durador, amb un augment interanual del 24,9%, seguit dels béns intermedis (+19,5%); els béns de consum no durador (+10,9%); els béns d'equip (+6%) i l'energia (+3,4%).

Corregida d'efectes estacionals i de calendari, la producció industrial va registrar al juny un repunt interanual del 11,1%, taxa 13,9 punts inferior a la del mes anterior.

En termes mensuals (juny sobre maig), i dins de la sèrie corregida, la producció industrial va caure un 1%, taxa 2,5 punts inferior a l'observada al maig.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento