Comunitat Valenciana

Puig remarca l'"absoluta coincidència" amb el Ministeri sobre utilitzar la població ajustada per al finançament

  • María Jesús Montero ha anunciat que el Ministeri d'Hisenda definirà aquest concepte al novembre.
ROBER SOLSONA...20210629...VALENCIA....EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT XIMO PUIG, PRESENTA EL PLAN ESTRATEGICO CONTRA INCENDIOS "STOP AL FOC" 2021.
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en una imatge d'arxiu.
ROBER SOLSONA
ROBER SOLSONA...20210629...VALENCIA....EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT XIMO PUIG, PRESENTA EL PLAN ESTRATEGICO CONTRA INCENDIOS "STOP AL FOC" 2021.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha remarcat l'"absoluta coincidència" amb el Ministeri d'Hisenda en la defensa del criteri de població ajustada com a base per al nou model de finançament autonòmic.

Així ho ha indicat Puig en una roda de premsa després de reunir-se amb el ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, respecte a la proposta de definir aquest concepte al novembre que ha avançat la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, en una entrevista amb EFE.

Puig ha considerat que aquest anunci suposa una "magnífica notícia" per a la Comunitat Valenciana i que "va en la línia del que ve exigint". En aquesta línia, ha valorat que "complisquen el que prometen" i ha expressat el seu desig que s'aconseguisca el "consens suficient" perquè el parlament d'Espanya l'aprove.

En aquest sentit, ha insistit en l'"absoluta coincidència" de la Generalitat amb el Ministeri, i ha remarcat que "hi ha altres criteris per a combinar", encara que "la base ha de ser la població", un "element molt definitori".

També ha criticat que "no pot ser que quan s'està intentant buscar un sòl fiscal en tots els països, a Espanya existisca dúmping fiscal". "El que pensem és que cal harmonitzar impositivament la Unió Europea, i per tant, Espanya", ha declarat.

Per part seua, el ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha indicat que la població ajustada i com s'ajusta la població és "un tema en si mateix tècnic però rellevant" i ha indicat que la despesa en pilars bàsics de l'estat del benestar "ha de distribuir-se en població ajustada", alguna cosa que ha considerat "absolutament determinant".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento