Comunitat Valenciana

Climent anuncia un programa de suport a les transformacions empresarials en cooperativa

-
Rafa Climent en la seua visita a la cooperativa Quesos de Catí
Rafa Climent en la seua visita a la cooperativa Quesos de Catí
GENERALITAT VALENCIANA
Rafa Climent en la seua visita a la cooperativa Quesos de Catí

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent ha anunciat que un dels compromisos del Seminari d'Estiu del Consell, serà l'engegada del programa 'Salva a tu empresa', un programa de suport a les transformacions empresarials en cooperativa o en societats anònimes laborals, que pretén promoure fórmules cooperatives per a l'emprenedoria i perquè empreses en fallida puguen ser recuperades pels treballadors i treballadores.

Climent ha realitzat aquestes declaracions durant la visita a la cooperativa Quesos de Catí, prèvia al Seminari d'Estiu que el Consell celebra a Benassal. Abans de la visita ha sigut rebut per l'alcalde de Catí, Pablo Roig, i el vicealcalde d'aquesta localitat.

Quesos de Catí originàriament era una societat agrària de transformació, que va patir una situació de fallida i que es va reconvertir en cooperativa. Ara compta amb cinc socis, dos granges associades i 28 treballadors -el 90 per cent dones-. Fabrica més de 40 tipus de formatge i exporta a totes les parts del món, entre elles EUA i Austràlia. També subministra a 25 tendes de COARVAL i a grans superfícies comercials com Consum.

Climent ha destacat que "és un exemple de com una empresa, a través del model cooperatiu, s'ha salvat i s'ha expandit".

El conseller ha manifestat que en l'àmbit agroalimentari les cooperatives són "clau" per a la vertebració de, territori, la dinamització econòmica i la creació d'ocupació en les zones rurals, "ja que són sovint les úniques empreses situades en aquestes zones".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento