Comunitat Valenciana

Hisenda es reuneix amb Triodos Bank per a "seguir explorant noves vies de col·laboració amb la banca ètica"

El secretari autonòmic d'Hisenda, Francesc Gamero, ha mantingut una reunió amb el responsable de la delegació valenciana de Triodos Bank, una entitat bancària amb "un ampli historial en banca ètica en nombrosos països europeus". Es tracta de la segona reunió que el secretari autonòmic manté amb una entitat de banca ètica, amb la fi principal "d'articular una relació financera amb les ONGD valencianes".

Tot i que la Tresoreria de la Generalitat ja treballa amb entitats de crèdit de caràcter social, com a caixes d'estalvis o cooperatives de crèdit, l'objecte de la trobada entre la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic i Triodos Bank és explorar noves vies de col·laboració entre la Generalitat i les entitats que tenen la consideració de banca ètica.

Aquestes són aquelles entitats que persegueixen fer compatible la rendibilitat econòmica i financera amb la consecució d'objectius socials i ambientals, amb la finalitat de contribuir a la transformació social.

"Els clients i consumidors tenim una gran capacitat per a influir amb els nostres actes en l'orientació de l'activitat econòmica en el mercat. En aquest sentit, la Generalitat Valenciana és una gran consumidora de servicis financers sense oblidar que, a més, com a Administració Pública, tenim una responsabilitat social encara major", explica el secretari autonòmic en un comunicat.

A més, des de Triodos Bank han suggerit com una de les possibles col·laboracions que la Generalitat els pose en contacte amb entitats del tercer sector "per a poder anticipar part dels imports de diferents subvencions, concerts i convenis".

ENCAIX LEGAL I ECONÒMIC

Després de les reunions que el secretari autonòmic ha mantingut amb Fiare i Triodos Bank, des de la Conselleria se seguirà explorant amb les entitats les possibles vies de treball amb la banca ètica, analitzant les qüestions tècniques i l'encaix legal i econòmic dins dels contractes de servicis financers de la Generalitat.

Triodos Bank és un banc ètic, nascut a Holanda en 1980 i que està operant en Espanya, Països Baixos, Bèlgica, el Regne Unit i Alemanya. Centren la seua activitat en 3 àrees principals: societat, medi ambient i cultura. A més, refereixen com a principals valors: la sostenibilitat, la transparència, la qualitat i el caràcter emprenedor, posant la dignitat humana com a epicentre.

Des de l'administració valenciana recorden que el contracte de servicis financers de la Generalitat es va licitar al març de l'any passat, amb una vigència de dos anys. Es van oferir per part de les entitats bancàries un total de 2.061 milions d'euros, a curt termini, superant en un 35% l'import sol·licitat de 1.525 milions.

Les onze entitats financeres adjudicatàries del contracte vigent són Abanca, Banc Cooperatiu, Bankia, BBVA, Caixa Ontinyent, Caixa d'Enginyers, CaixaBank, Caixamar, Ibercaja, Sabadell i Santander. Els servicis que s'inclouen en aquest contracte vigent, a part del finançament a curt termini ("confirming"), són els de els servicis bancaris de comptes, recaptació, cobraments i pagaments, necessaris per al normal funcionament de la Tresoreria de la Generalitat a més de la gestió de la recaptació de tributs, els dipòsits de fiances i altres servicis habituals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento