Comunitat Valenciana

El programa d'hotels refugi s'estén a tota la Comunitat Valenciana

  • L'objectiu és que qualsevol turista afectat puga romandre aïllat en el seu allotjament.
  • La Generalitat Valenciana i la patronal HOSBEC estenen el programa durant la resta de l'estiu.
Hotels refugi a la Comunitat Valenciana per a turistes amb Covid que hagen de fer quarantena
Hotels refugi a la Comunitat Valenciana per a turistes amb Covid que hagen de fer quarantena
EUROPA PRESS
Hotels refugi a la Comunitat Valenciana per a turistes amb Covid que hagen de fer quarantena

Turisme CV i la patronal HOSBEC han acordat estendre el programa d'hotels refugi a tots els establiments reglats de la Comunitat Valenciana, amb la intenció que qualsevol turista afectat puga romandre aïllat en el seu allotjament.

'Hospitality Tourism' pretén garantir la seguretat dels visitants i oferir-los cobertura durant la seua estada en la destinació en el cas que hagen de guardar quarantena. Els turistes contagiats per COVID-19 hauran d'aïllar-se durant deu dies en l'allotjament reglat on s'allotgen, recorda la Generalitat.

A partir d'ací, aquest dilluns s'ha presentat un nou plantejament del programa davant les circumstàncies canviants de la situació sanitària i de la demanda turística. "Ampliem la xarxa de cobertura i seguretat per al turista a tot el sector d'allotjament reglat", ha resumit en la trobada telemàtica el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

Aquesta nova instrucció es facilitarà a tots els allotjaments de la Comunitat Valenciana perquè tinguen clar el procediment a seguir, amb el que hotels, càmpings, apartaments i establiments d'allotjament turístic es converteixen en hotels refugi per als seus clients allotjats.

També es disposarà d'una xicoteta capacitat addicional com a hotel refugi per a atendre emergències aeroportuàries i que cap turista que puga haver-se contagiat quede desemparat. En la presentació, el director general de Turisme, Herick Campos, ha destacat la coordinació amb Salut Pública així com amb HOSBEC, mentre la secretària general de la patronal, Nuria Campos, ha explicat el procediment i ha resolt dubtes dels assistents.

Trasllat i pensió completa si ho determina Sanitat

En concret, el programa cobreix el trasllat a l'hotel refugi, en cas de ser necessari, i l'allotjament en règim de pensió completa. Serà la Conselleria de Sanitat qui determine la durada màxima, prevista entre 10 i 15 dies.

No s'atendran peticions directes dels turistes afectats, sinó que les sol·licituds hauran d'arribar a través dels aeroports, de l'allotjament concret en què es troba cada turista afectat o de la pròpia Conselleria de Sanitat Universal. Així, cada turista haurà de facilitar la reserva realitzada prèviament al diagnòstic de COVID-19 en un allotjament reglat, així com la prova positiva realitzada per Sanitat.

Aquest programa també comptarà amb hotels refugi que seran confidencials en tot moment i només s'utilitzaran per a aquesta finalitat per als turistes que no puguen romandre en el seu allotjament. En qualsevol cas, els visitants contagiats hauran d'aïllar-se sota la seua responsabilitat, ja que cap establiment pot retindre als clients.

De la mateixa manera, els usuaris no podran compartir habitació amb persones no confirmades de contagi, excepte menors o dependents, i les que compartisquen allotjament també romandran aïllades. Les visites quedaran limitades a les essencials en matèria de vigilància sanitària.

No estaran coberts els trasllats que puga requerir el turista durant el seu aïllament ni una vegada finalitzat; tampoc les proves diagnòstiques o despeses mèdiques derivades, ni la consumició, despeses de bugaderia o qualsevol altre servei extraordinari.

Tots els allotjaments han de comptar amb unitats suficients per a l'aïllament dels clients positius en zones amb ventilació natural, equipades amb televisió, internet i telèfon, a més de recursos d'higiene adequats, sistema de climatització individualitzat i frigorífic o minibar.

Passos a seguir

'Hospitaliy Tourism' ofereix cobertura del 15 de juliol al 15 de setembre, encara que hi ha possibilitat de pròrroga. A partir d'ara, els allotjaments reglats han de seguir quatre passos per a la inclusió en el programa.

El primer és la comunicació del cas a través de la identificació del turista, la realització d'una prova diagnòstica positiva, la reserva de l'allotjament realitzada prèvia a la prova i el bitllet d'avió o targeta d'embarcament.

Seguidament, la verificació i acceptació del turista mitjançant la firma d'un document d'acceptació del trasllat. Hi haurà un acord amb entitats del taxi per a realitzar els trasllats als allotjaments designats. Finalment, la comunicació a les autoritats sanitàries per al seguiment i avaluació de cada cas.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento