Barcelona instaura la grua exprés, capaç d'actuar molt més ràpid

  • El Centre de Mobilitat escurça en una hora el promig de temps.
  • I controla les 250 càmeres dels aparcaments soterrats.
  • Els parquímetres incorporen alarmes.

La grua ha reduït en una hora aproximadament el temps de reacció i actuació, i actualment acudeix en una mitjana de 21 minuts. Així ho defensa l'Ajuntament de Barcelona i atribueix aquesta grua exprés a la posada en marxa d'un centre de control des d'on es coordina l'actuació de diversos serveis municipals.

L'objectiu és ara donar resposta en 20 minuts

L'actuació de la grua es basa en primer terme en la retirada de cotxes estacionats als guals privats i, en segon terme, en els estacionaments en doble fila. «L'objectiu és ara donar resposta en 20 minuts», aclaria ahir el director general de Serveis de Mobilitat de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), Antoni Roig. Es busca també «evitar la dispersió» i arribar a totes les zones de la ciutat.

Aquest doble objectiu es vol aconseguir ara amb la posada en marxa del Centre de Control de Mobilitat, que coordina tots els serveis i està en contacte permanent amb la policia, els bombers i el control del trànsit.

Des d'aquest punt de control se supervisaran les 250 càmeres de videovigilància que hi ha instal·lades als aparcaments soterrats de B:SM. Durant aquest any se'n doblarà el nombre i l'any vinent ja n'hi haurà un miler.

Així mateix, s'ha instal·lat un sistema d'alarmes en els parquímetres per tal de detectar al moment i des del centre de control si està sent objecte de sabotatge o robatori. Els darrers mesos ha caigut entre un 3 i un 5% el nombre de vehicles estacionats als aparcaments. Els abonats, en canvi, es mantenen. Els sol·licitants del distintiu de l'àrea verda també han disminuït.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento