La fi del curs escolar obliga els pares a un esforç extra

  • Un milió de nens acaben les classes dimarts.
  • Els progenitors han de recórrer a la família i els casals.
  • Baixa la demanda de colònies i creixen les peticions de beca.

La cloenda dimarts del curs acadèmic obligarà les famílies a estrènyer-se encara més el cinturó per pagar els casals i les colònies. La crisi n'ha reduït les sol·licituds i ha disparat la demanda de beques.

Als esplais no hem notat molt la crisi

Hi ha una gran diversitat de preus en les activitats de lleure, però la majoria oscil·len entre els 150 i els 400 euros, que varien segons la durada, si s'hi inclou el menjar o la complexitat de les activitats.

«Als esplais no hem notat molt la crisi. A les colònies, les inscripcions han baixat d'un 10% a un 20%», explicava ahir el coordinador de la campanya d'estiu de la Fundació Pere Tarrés, Albert Riu.

L'entitat ofereix 16.000 places per a aquest estiu. La seva campanya per captar noves donacions per donar més beques ha tingut resultats «gratament sorprenents». Les peticions de beques s'han disparat un 25%. El programa de l'Ajuntament de Barcelona cobreix 100.000 nens. Amb baixos ingressos, els descomptes van del 30% al 90%.

Ara bé, a falta de diners i amb algun membre de la família a l'atur o jubilat, potser no hi ha més opció que quedar-se a casa. «Amb més diners, hi ha activitats més enriquidores. Es produeix una discriminació econòmica» en l'accés al lleure educatiu, lamenta el president de la Federació de Pares i Mares, Walter García Fontes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento