Comunitat Valenciana

El Consell aprova un decret que regula el sistema d'incentivament retributiu del personal gestionat per Sanitat

El Ple del Consell ha aprovat un decret pel qual es regula el sistema d'incentivament retributiu del personal gestionat per la Conselleria amb competències en matèria de Sanitat.

Aquesta norma modifica l'anterior Decret 38/2007, que regulava aquesta matèria, amb la finalitat de que, prèvia assignació i avaluació d'objectius, puga rebre complement de productivitat tot el personal gestionat per la Conselleria de Sanitat Universal, tant el personal estatutari com el funcionari (personal pertanyent als servicis centrals i territorials de la Conselleria amb lloc de titulació sanitària, en Salut Pública i en els Servicis d'Inspecció dels servicis sanitaris).

Així mateix, formalitza el concepte "agrupació de centres o entitats" per a equilibrar al personal segons les característiques del tipus de centre del que depèn i, a l'hora de calcular la retribució per assoliment d'objectius, el personal es compare amb personal d'entitats semblants.

El nou decret també reordena l'articulat de la norma anterior, que ja regulava el sistema de productivitat general, per a millorar la seua sistemàtica, i incorpora un nou capítol que conté les normes elementals per a establir els programes específics de productivitat.

El sistema de productivitat general o per assoliment d'objectius, representa essencialment el desplegament dels Acords de Gestió en tots els centres i unitats i la subsegüent avaluació del grau de compliment d'objectius.

D'aquesta manera, tots els departaments de salut, centres o estructures d'àmbit supradepartamental hauran de subscriure amb caràcter anual un Acord de Gestió en el qual s'establiran els seus objectius globals per a eixe any.

Per la seua banda, la disposició transitòria arreplega les nou activitats i programes especials que, actualment, tenen la consideració de complement de productivitat per la participació en activitats concretes fóra de la jornada ordinària general, entre elles, l'activitat d'extracció i trasplantament d'òrgans i teixits, els programes de detecció de càncer de mama i de càncer colorrectal i el programa de reducció de la demora assistencial.

Així mateix, la regulació de les regles bàsiques que hauran de respectar aquest tipus d'accions específiques es conté en el nou capítol III del decret.

Finalment, el decret també estableix òrgans de participació del personal, a través dels seus representants, amb la finalitat de realitzar el seguiment de l'aplicació del sistema de productivitat en els nivells central i local (departament o centre).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento