Comunitat Valenciana

Primer ple de les set noves acadèmiques de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

Les set noves acadèmiques de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) han assistit aquest divendres al seu primer ple després de prendre possessió el 16 de juny al Monestir de Sant Miquel dels Reis. En la sessió han quedat adscrites a les seccions i comissions de treball de l'ens normatiu, d'acord al reglament.
Les set noves acadèmiques de l'AVL assisteixen al seu primer ple
Les set noves acadèmiques de l'AVL assisteixen al seu primer ple
AVL
Les set noves acadèmiques de l'AVL assisteixen al seu primer ple

En concret, la secció de Lexicografia i Gramàtica compta amb Rosa Agost, Maria Àngels Francés, Carmen Manuel, Maria Josep Marín i Sandra Montserrat. A Documentació i Literatura s'han adscrit Àngels Gregori i Maria Àngels Francés.

La de Terminologia i Assessorament Lingüístic acull a les acadèmiques Rosa Agost, Vicenta Tasa, Maria Àngels Francés i Sandra Montserrat, que també s'ha adscrit a la d'Onomàstica, informa la institució.

Mentrestant, la secció de Publicacions i Comunicació es reforça amb Carme Manuel. Entre les comissions, la de Textos Religiosos rep a Maria Josep Marín i la de l'Any Joan Fuster s'amplia amb les incorporacions de Carme Manuel, Àngels Gregori i Vicenta Tasa.

Aquesta remodelació ha provocat que altres acadèmics, com Joan Rafael Ramos, Josep Palomero, Josep Martinez i el mateix Ramon Ferrer, hagen sol·licitat el canvi i l'adscripció a noves seccions per a compensar l'equilibri intern dels òrgans de treball.

En la pròxima sessió plenària de l'AVL està prevista l'elecció de l'acadèmic o acadèmica que ocuparà la vacant d'Honorat Ros a la junta de govern.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento