Comunitat Valenciana

Els primers pressupostos participatius de la Generalitat reben 875 propostes ciutadanes

La Conselleria de Participació ha rebut 875 propostes als primers pressupostos participatius de la Generalitat per a 2022 des que es van obrir a la ciutadania el passat 11 de maig, després de finalitzar el termini de presentació aquest diumenge.
Pressupostos participatius de la Generalitat
Pressupostos participatius de la Generalitat
GVA
Pressupostos participatius de la Generalitat

En concret, els primers pressupostos participatius per al pròxim exercici compten amb 125 milions d'euros que es distribueixen atenent a criteris de població, pobresa i despoblació. fins el 87,5 milions, el 70% dels recursos totals, es reparteixen en àrees comarcals de la Comunitat, mentre que els 37,5 milions restants es dirigeixen projectes d'àmbit autonòmic.

Com a consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo ha destacat el "gran interés" dels valencians a poder traslladar les seues iniciatives i garanteix que "la voluntat del Botànic per la participació ciutadana, quedarà plasmada en els pressupostos de la Generalitat per a 2022". "El volum de participació demostra que estem en el camí correcte", ressalta en un comunicat, confiant que vaja incrementant-se en les següents fases.

Una vegada finalitzada la fase de presentació de propostes, comença la de revisió fins al 8 de juny, quan es comprovaran i ordenaran per consellerias. També es retornarà un informe amb les propostes admeses i les no admeses, amb la indicació del motiu d'exclusió, que serà validat per la comissió de seguiment. Les propostes admeses passaran a la fase de suports en GVA Participa i les descartades a una pestanya secundària d'eixe mateix portal.

La fase de suports del procés de pressupostos participatius es desenvoluparà entre el 9 i el 27 de juny, període en el qual qualsevol persona podrà recolzar un màxim de deu propostes. Aquests són els suports requerits: 300 per a propostes d'àmbit autonòmic; 200 per a propostes de les comarques de l'Horta i de les del Sud; 150 per a les centrals; 100 per a les del Xúquer-Túria i les comarques costaneres del nord; 50 per a les de l'interior i de l'interior del nord.

En les següents etapes es realitzarà una avaluació de les propostes, la publicació de preus i la votació dels projectes, fins a concloure amb els resultats que es donaran a conéixer el 28 d'octubre. Finalment hi haurà un seguiment i control de les iniciatives aprovades, a partir de la seua incorporació en el projecte de pressupostos de 2022 i fins a la seua execució.

El portal GVAParticipa de la Generalitat Valenciana compte en l'actualitat amb un total de 20.263 usuaris des de la seua engegada el passat 3 de febrer.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento