Comunitat Valenciana

Valencia inicia la temporada de platges el pròxim 1 de juny

  • El contracte de gestió d’aquests espais es preveu adjudicar a Creu Roja Espanyola per un import de 2.710.000 euros.
  • “València oferirà  una temporada de platja tan segura i agradable com la que vàrem gaudir el passat 2020”, afirma Grezzi.
Temporada d'estiu a les platges de València
Temporada d'estiu a les platges de València
JOSE JORDAN
Temporada d'estiu a les platges de València

Com ja va succeir l'any passat, la temporada de bany estival a les platges de València s'iniciarà el pròxim 1 de juny i finalitzarà el 15 de setembre en totes les platges de la ciutat, a excepció de la Devesa, que serà de l'1 de juliol al 31 d'agost.

L'horari del servei de salvament i socorrisme a les platges del nord serà de 10.00 a 20.00 hores amb un servei mínim de vigilància de 9.00 a 10.00 hores, mentre que a les platges del sud l'horari serà de 10.30 a 19.00 hores amb servici mínim de vigilància de 10.00 a 10.30 hores i de 19.00 a 19.30 hores. A la platja de la Devesa l'horari serà d'11.00 a 18.00 hores.

Així ho ha anunciat aquest dijous el regidor de Platges, Qualitat Acústica i de l'Aire, Giuseppe Grezzi, que ha subratllat que el contracte —que es proposa a Junta de Govern Local (JGL) adjudicar a Creu Roja Espanyola per un import de 2.710.000 euros, IVA inclòs (quasi un 11% inferior al preu de licitació), per dos anys— suposa una ampliació dels horaris i de la temporada de bany respecte a contractes anteriors.

“L'any passat, amb motiu de la pandèmia, es va aprovar aquest horari i aquesta duració de la temporada i ara el consolidem a través de l'adjudicació del contracte actual que tindrà una duració biennal amb possibilitat de pròrroga 3 anys més”, ha assenyalat el regidor, qui ha afegit que des de l'Ajuntament “estem segurs que aquest 2021, amb la col·laboració de tots els serveis implicats, València oferirà a les seues veïnes, veïns i visitants una temporada de platja tan segura i agradable com la que vàrem gaudir el passat 2020”.

Els punts accessibles, que també seran gestionats per la mateixa entitat, estaran disponibles del 15 de juny al 15 de setembre a la platja del Cabanyal, de l'1 de juliol al 15 de setembre en la Malva-rosa i de l'1 de juliol al 31 d'agost en la de Pinedo.

Dotació de mitjans per platges

LA MALVA-ROSA. Recursos materials: 2 torres de vigilància, 1 posta sanitària, 1 ambulància SVB, 1 moto aquàtica, 1 caseta punt accessible. Recursos humans: 4 socorristes aquàtics, 1 socorrista de posta sanitària, 2 TES, 1 patró d'embarcació, 1 cap de platja (zona Malva-rosa i Cabanyal), 4 auxiliars de bany adaptat.

EL CABANYAL. Recursos materials: 3 torres de vigilància, 3 postes sanitàries, 1 ambulància SVA, 1 moto aquàtica, 1 caseta punt accessible. Recursos humans: 6 socorristes aquàtics, 3 socorristes de posta sanitària, 1 TES, 1 metge, 1 infermer/a, 1 patró d'embarcació, 5 auxiliars de bany adaptat.

PINEDO. Recursos materials: 2 torres de vigilància, 2 postes sanitàries, 1 moto aquàtica (l'ambulància i la moto donen cobertura a la platja de Pinedo i Arbre del Gos), 1 caseta punt accessible. Recursos humans: 4 socorristes aquàtics, 2 socorristes de posta sanitària, 1 patró d'embarcació, 1 cap de platja (zona Pinedo i Arbre del Gos), 3 auxiliars bany adaptat.

ARBRE DEL GOS. Recursos materials: 3 torres de vigilància, 2 postes sanitàries, 1 ambulància SVA (l'ambulància i la moto donen cobertura a la platja de Pinedo i Arbre del Gos). Recursos humans: 6 socorristes aquàtics, 2 socorristes de posta sanitària, 1 TES, 1 metge, 1 infermer/a.

EL SALER. Recursos materials: 3 torres de vigilància, 3 postes sanitàries,1 ambulància SVA, 1 moto aquàtica (l'ambulància i la moto donen cobertura a les platges del Saler, la Garrofera i la Devesa). Recursos humans: 6 socorristes aquàtics, 3 socorristes de posta sanitària, 1 TES, 1 metge, 1 infermer/a, 1 patró d'embarcació, 1 cap de platja (zona el Saler, la Garrofera i la Devesa).

LA GARROFERA. Recursos materials: 2 torres de vigilància, 1 posta sanitària, 1 ambulància SVB, 1 embarcació nivell C (l'ambulància i la moto donen cobertura a les platges del Saler, la Garrofera i la Devesa). Recursos humans: 4 socorristes aquàtics, 1 socorristes de lloc sanitari, 2 TES, 1 patró d'embarcació.

LA DEVESA. Recursos materials: 2 torres de vigilància, 1 posta sanitària. Recursos humans: 4 socorristes aquàtics.

EL PERELLONET. Recursos materials: 5 torres de vigilància, 3 postes sanitàries, 1 ambulància SVB i 1 ambulància SVA, 1 embarcació nivell C i 1 moto aquàtica. Recursos humans: 10 socorristes aquàtics, 3 socorristes de lloc sanitari, 3 TES, 1 metge, 1 infermer/a, 2 patrons d'embarcació, 1 cap de platja.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento