Comunitat Valenciana

La Diputació de Castelló transferirà "de forma immediata" 11,2 milions a ajuntaments a través del Fons de Cooperació

-
José Martí i Santiago Agustí
José Martí i Santiago Agustí
DIPUTACIÓN
José Martí i Santiago Agustí

El president de la Diputació, José Martí, ha anunciat que el diputat d'Hisenda, Santiago Agustí, ha firmat aquest matí l'orde de pagament que faculta a la institució a transferir "de forma immediata" als ajuntaments de la província els 11,2 milions d'euros amb els quals enguany contribueix al Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana.

Es tracta d'un fons creat per la Generalitat Valenciana al que la Diputació en 2020 es va adherir per primera vegada en la història, aportant 5,6 milions d'euros, la mateixa quantitat que el govern autonòmic, segons ha informat la institució provincial en un comunicat.

En 2021, la institució ha decidit doblar l'aportació fins a situar-la en 11,2 milions d'euros, la qual cosa implica que, sumant els 5,6 milions d'euros que novament aportarà la Generalitat Valenciana, en el present exercici els ajuntaments de la província rebran per aquesta via un total de 16,8 milions d'euros.

José Martí ha explicat que "donada l'excepcionalitat del moment", la Diputació de Castelló ha decidit doblar l'aportació al Fons de Cooperació Municipal "perquè el que ara procedeix és recolzar als ajuntaments perquè puguen ajudar les ciutadanes i els ciutadans a afrontar les conseqüències de la crisi originada per la pandèmia de la Covid". Del que es tracta és que "disposen de major liquiditat i capacitat de gestió", ha dit.

Per la seua banda, el diputat d'Hisenda, Santiago Agustí, s'ha referit "al caràcter incondicionat i no finalista del fons, que es regeix pels principis d'objectivitat, transparència i equitat, i que contribueix a dotar de més autonomia als ajuntaments, que podran destinar aquests recursos al desenvolupament general de les seues competències, sense que existisca obligació d'associar-los a un objectiu o vinculació concrets".

El president Martí ha recordat "l'esforç sense precedents que està realitzant Diputació en el present exercici", en el qual s'han engegat #ReactivemCastelló, un pressupost que aconsegueix els 183 milions d'euros i que inclou aportacions als ajuntaments de prop de 40 milions d'euros en transferències directes a través de diferents fons com el Pla Resistir de la Generalitat, Fons de Cooperació Local, #ReactivemEmpreses, #ReactivemObres, Pla 135 i el Fons de Despoblació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento