De fàbriques a centrals culturals

  • Barcelona ha estrenat dos  nous espais d'art.
  • Ubicats en antigues empreses del Poblenou i el Poble-sec.

La ciutat es transforma urbanísticament i en surt beneficiat l'art. Els darrers dies s'han inaugurat dos nous centres de cultura, un a l'antic barri fabril del Poblenou i l'altre al Poble-sec.

La Fundació Vila Casas ha recuperat l'antiga fàbrica de Can Framis, l'ha preservada com a patrimoni arquitectònic i hi ha inaugurat una nova sala de pintura contemporània, en ple districte tecnològic del 22@. Can Framis ocupa els 3.400 metres quadrats que en el passat van ser una fàbrica cotonera. I acull des d'ara el fons permanent de pintura de la Fundació Vila Casas, a més a més de mostres temporals d'artistes de la col·lecció.

La Fábrica Tapioles 53, al Poble-sec, estava dedicada a la fabricació de paraigües. La impulsora del canvi és l'empresa de gestió cultural La Fàbrica, responsable del prestigiós festival PhotoEspaña. En 100 metres quadrats La Fábrica ha col·locat una galeria de fotografia, una oficina, una llibreria i un cafè. Obren amb una exposició de 17 imatges de Jean-Marie del Moral, que acompanya des de fa 30 anys l'artista mallorquí Miquel Barceló.

* Can Framis. C. de Roc Boronat, 116-126; C. de Tapioles, 53.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento