Comunitat Valenciana

El Consell aprova el decret pel qual es crea la Comissió Delegada d'Inclusió i Drets Socials

El Ple del Consell ha aprovat el decret pel qual es modifica i adapta la Comissió Delegada del Consell d'Inclusió i Drets Socials, creada en 2015 amb caràcter permanent i decisori per a coordinar de manera eficaç les polítiques públiques en l'àmbit de la inclusió i dels drets socials.

Com a novetat s'inclou entre les seues funcions la d'informar, abans de la seua aprovació o publicació, sobre els avantprojectes de llei, projectes de decret, ordes i altres disposicions de caràcter general que afecte a la inclusió, la igualtat o els drets socials.

Es mantenen la resta de funcions establides com la de diagnosticar les necessitats globals en l'àmbit de les polítiques socials, d'igualtat, servicis socials, atenció sociosanitària, educatives i de justícia, així com realitzar una anàlisi dels recursos econòmics existents i organitzar-los.

Així mateix, la Comissió Delegada d'Inclusió i Drets Socials haurà de prioritzar les polítiques socials de l'administració de la Generalitat i del seu sector públic, definir els programes d'actuació i establir els criteris bàsics de coordinació. A més, portarà a terme el seguiment, avaluació i control de resultats dels programes d'acció social iniciats.

COMPOSICIÓ

Respecte a la composició d'aquesta comissió, el decret l'adapta a l'estructura del Consell, de manera que la presidència de la mateixa l'assumirà la persona titular de la conselleria competent en matèria de polítiques d'igualtat, inclusió i servicis socials.

Els vocals seran els titulars de les conselleries amb competències en matèria de sanitat, justícia, treball i economia social, vivenda, educació, responsabilitat social, innovació, emergència climàtica, mobilitat i hisenda.

Així mateix, formaran part de la vocalía la persona titular de la Secretaria Autonòmica de Presidència i de les secretaries autonòmiques amb competències en matèria de servicis socials, polítiques d'igualtat i inclusió social, hisenda, vivenda, treball i economia social, salut i planificació sanitària, educació, justícia i protecció de les víctimes de delictes.

Cal destacar que s'amplien els membres de la comissió per a introduir aspectes relacionats amb la innovació i transformació digital, emergència climàtica i transició ecològica, transports i mobilitat sostenible.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento