Comunitat Valenciana

CSIF formalitza davant el TSJCV la demanda contra Sanitat per la resolució de novembre sobre recursos humans i personal

CSIF ha formalitzat davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) la demanda contra la resolució del 24 de novembre de Conselleria de Sanitat en matèria de recursos humans i personal. La central sindical ha formalitzat la demanda, en la qual demana la suspensió cautelar de mesures que inclou eixe recurs davant "el greu perjuí a la ciutadania".
Archivo - Arxive - Una infermera amb una vacuna contra la Covid-19
Archivo - Arxive - Una infermera amb una vacuna contra la Covid-19
GVA
Archivo - Arxive - Una infermera amb una vacuna contra la Covid-19

El sindicat explica que la citada resolució permet que les direccions de departament o centres "puguen obligar personal facultatiu a exercir funcions diferents de les de la seua especialitat i fins i tot mobilitat forçosa de treballadors". També inclou horaris que superen la jornada laboral i la supressió de descansos, reduccions de jornada, permisos o llicències, entre altres decisions.

CSIF considera que aquesta resolució "és nul·la", ja que "l'adopció de mesures per a garantir la capacitat del Sistema Valencià de Salut de la Comunitat Valenciana en matèria de recursos humans davant la pandèmia només pot dur-se a terme mitjançant un decret del president".

En aquesta línia, sosté que, de conformitat amb l'article 2 del Reial decret 926/2020 de 25 d'octubre pel qual es declara l'estat d'alarma, és "l'autoritat competent delegada a la Comunitat Valenciana". La Conselleria va aplicar una resolució i no un decret, amb la qual cosa "hauria vulnerat el principi de jerarquia normativa i de legalitat establits en l'article 9.3 de la Constitució Espanyola".

CSIF també alerta en la seua demanda contra un altre dels punts de la resolució, que consisteix en la renovació automàtica del personal el contracte del qual era prorrogat des de febrer de 2020, per la qual cosa havien començat a realitzar la seua tasca abans de la pandèmia.

Referent a açò, el sindicat recalca que "els contractes que a data de 24 de novembre de 2020 excedisquen de 12 mesos de durada amb les seues pròrrogues, és evident que cap relació guarden amb la crisi sanitària creada per la pandèmia del covid-19, i que estan encobrint places estructurals no cobertes".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento