Comunitat Valenciana

Cent valencianes superen la bretxa digital i de gènere

  • La Universitat Popular de València inicia el seu programa d'alfabetització tecnològica dirigit a dones.
Un total de 140 personas asisten a los cursos del Ayuntamiento para combatir la brecha digital.
Una dona maneja un dispositiu mòbil.
EUROPA PRESS - Archivo
Un total de 140 personas asisten a los cursos del Ayuntamiento para combatir la brecha digital.

La Universitat Popular (UP) de València ha iniciat el programa d'alfabetització digital Fem Tric, dirigit a un centenar de dones de 45 a 85 anys, afectades per la bretxa digital de gènere i l'exclusió tecnològica.

El pla està compost de dos tipus de tallers, un d'iniciació des de zero i un altre per a millorar les oportunitats professionals, amb sis grups d'activitat de 15 persones cadascun.

Entre els objectius principals està "ajudar a incrementar l'autonomia de les dones enfront de les noves tecnologies i reduir la seua dependència d'altres persones, com a familiars, per a utilitzar aquestes eines digitals; així com ajudar a superar idees estereotipades d'una suposada incapacitat o impossibilitat d'utilitzar les noves tecnologies, temors i inseguretats", detalla la regidora i presidenta de la UP, Isabel Lozano.

Els tallers, que són gratuïts, s'estan realitzant en els centres de la UP de Benicalap, Ribes Espai i Ayora. El d'iniciació està dirigit a dones que desitgen aprendre a utilitzar internet des de zero. No es necessiten coneixements previs i l'activitat està pensada per a començar des dels coneixements més bàsics que es necessiten per a navegar i usar aplicacions fonamentals, com sol·licitar cita prèvia en el centre de salut o participar en una videoconferència amb la família, enviar correus electrònics, utilitzar la signatura digital, veure pel·lícules en línia, saber com connectar-se a un curs en línia o visualitzar vídeos, xarrades o recursos culturals en Internet, entre altres.

A més també es facilitarà formació per a utilitzar la plataforma virtual Teams, que s'usa en els centres de la Universitat Popular de València com a entorn virtual d'aprenentatge i comunicació amb participants.

L'altre taller està dirigit a dones que desitgen millorar les seues habilitats en l'ús d'Internet per a avançar en el seu àmbit professional o incrementar les seues oportunitats d'ocupació.

Cada taller ofereix cinc sessions formatives de dues hores per sessió, i es pot realitzar en tres horaris i centres diferents. Es recomana portar a l'aula el mòbil, tauleta o portàtil amb el qual es desitge aprendre, però les persones que no disposen d'equips portàtils podran utilitzar els de la UP.

La formació és de caràcter totalment pràctic, basada en l'aprenentatge de les eines digitals d'ús quotidià seguint quatre eixos: l'ús segur i crític de les eines en línia, la relació amb l'entorn físic i administratiu, la relació amb les altres persones i la relació amb una mateixa. La formació és impartida per les periodistes Pilar Almenar i Laura Bellver.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento