El 57% dels joves entre 16 i 24 anys agafa alguna baixa laboral a l'any a Catalunya

  • Aquestes baixes són les de menor durada.
  • La incidència es va reduint a mesura que augmenta l'edat dels treballadors.

El 57 per cent dels joves d'entre 16 i 24 anys agafa alguna baixa laboral a l'any a Catalunya, amb una mitjana de 17 dies, per la qual cosa aquestes baixes són les de menor durada, segons dades de la Generalitat.

Tenim un problema cultural, de valors
La incidència de les baixes es va reduint progressivament a mesura que
augmenta l'edat dels treballadors, fins al punt que la proporció de la incapacitat temporal entre les persones de més de 55 anys cau a la meitat, al 26,2%. En aquest cas, això no obstant, la durada de les baixes és molt més llarga i se situa en una mitjana de 71,5 dies per treballador.

La consellera de Treball, Mar Serna, ha assenyalat que l'elevada incidència de les baixes entre els més joves pot explicar-se pel fet que aquest col·lectiu té un
concepte de la responsabilitat "diferent" i va al metge per qüestions que per a altres persones de més edat no representen un impediment per anar a treballar.

"Tenim un problema cultural, de valors", ha manifestat Serna, que creu que la incorporació de molts joves al mercat de treball amb
contractes temporals i "poca motivació" també pot incidir en l'alt índex de baixes laborals que registra aquest col·lectiu.
Grips i refredats són la primera causa d'incapacitat temporal a Catalunya, ja que suposen un 22% del total de baixes laborals, però són també les de menor durada, amb 8,5 dies de mitjana. Per darrere se situen les
molèsties osteomusculars (20%) i les malalties infeccioses no respiratòries, els traumes i altres causes externes i els trastorns mentals i del comportament. 

Les malalties greus, com el càncer, suposen només l'1% de les causes de les incapacitats temporals, encara que comporten de mitjana 128,5 dies de baixa, la qual cosa representa un 4,7% del total de dies de baixa que hi va haver l'any passat a Catalunya.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento