Comunitat Valenciana

Gimnasos i altres instal·lacions esportives només obriran fins a les 20h

  • Sanitat ha publicat en una edició bis del DOGV la normativa relativa a aquests espais.
  • Aquestes mesures, anunciades el dijous, estaran en vigor entre el 15 de març i el 12 d'abril.
Una persona realitza esport en la sala d'un gimnàs de Valladolid durant una jornada marcada per la reobertura d'aquests centres esportius
Una persona realitza esport en la sala d'un gimnàs de Valladolid durant una jornada marcada per la reobertura d'aquests centres esportius
Photogenic/Claudia Alba - Europa
Una persona realitza esport en la sala d'un gimnàs de Valladolid durant una jornada marcada per la reobertura d'aquests centres esportius

Els gimnasos i la resta d'instal·lacions esportives tancades que es reobrin el dilluns 15 a la Comunitat Valenciana han de tancar a les huit de la vesprada, igual que el comerç no essencial, amb un aforament màxim del 30% i ús obligatori de mascareta.

Sí es permet l'ús de vestuaris, al 30% d'ocupació com a límit, i les dutxes sempre que siguen individuals. L'aforament de les piscines també està limitat al 30%.

Així ho especifica l'orde de la Conselleria de Sanitat, publicada en una edició bis del DOGV, dins del paquet de mesures anunciades aquest dijous i en vigor entre el 15 de març i el 12 d'abril.

Com a requisits, els responsables de les instal·lacions esportives han de garantir el compliment de l'aforament i senyalitzar-ho de forma visible en els accessos de cada dependència, igual que els metres quadrats disponibles.

També han d'establir un sistema d'accés que evite aglomeracions i un altre de torns que permeta l'esport amb seguretat sanitària, a més d'una neteja i desinfecció periòdica de les instal·lacions com a mínim dues vegades al dia. Els usuaris estan obligats a netejar i desinfectar el material en finalitzar cada torn d'entrenament.

En canvi, les instal·lacions obertes no han de tancar a les huit de la vesprada i l'aforament màxim queda fixat en una persona per cada 2,25 metres quadrats de superfície útil per a ús esportiu.

Sense mascareta a l'aire lliure si hi ha distància

La pràctica d'activitat física, tant en espais oberts com tancats, es pot realitzar en grups màxims de quatre persones, sense contacte físic i amb distància de seguretat. A l'aire lliure no cal portar mascareta sempre que siga possible mantindre la distància de seguretat.

Això sí, la mascareta és obligatòria en zones o espais amb gran afluència de persones, on no siga possible mantindre la distància amb la resta d'esportistes o vianants, així com en instal·lacions tancades.

Per a l'esport fora de jornada escolar en edat d'Infantil i Primària hi ha un màxim de deu persones, en grups estables tant per a activitats grupals com per a entrenaments, de nou sense contacte físic i sense públic. Els acompanyants dels menors no poden romandre en les instal·lacions esportives i han d'evitar quedar-se pels voltants per a no generar aglomeracions.

I seguiran sense permetre's els esdeveniments esportius públics o privats. Hi ha algunes excepcions: competicions federatives d'àmbit autonòmic per a ascendir o obtindre classificació a campionats nacionals; professional i màxima categoria femenina de pilota valenciana; competicions oficials professionals i no professionals d'àmbit internacional i estatal.

En tots aquests casos, tant en instal·lacions esportives o a l'aire lliure en espais naturals o en la via pública, no podran participar més de 150 persones simultàniament. Excepcionalment, la Conselleria de Sanitat Universal podrà autoritzar més públic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento