Més de 40.000 famílies i joves depenen d’ajuts per pagar el lloguer

  • 329 propietaris han posat al mercat els seus habitatges buits amb les subvencions públiques per convertir-los en vivendes socials.

Fins a 46.493 llars de Catalu-nya, la majoria de l´àrea de Barcelona, reben algun tipus d´ajut per poder pagar el lloguer o l´allotjament. La majoria (26.927) corresponen als 210 euros mensuals que atorga el Ministeri de l´Habitatge de la Renda Bàsica d´Emancipació, és a dir, joves menors de 30 anys que cobren menys de 22.000 euros anuals bruts (aquesta partida té un import de 40,9 milions).

Una altre collectiu de 18.433 persones es beneficia dels ajuts al lloguer de la Generalitat. Més del 70% es concentren a la demarcació de Barcelona_(13.964), on les dificultats per poder fer front a les quotes mensuals de l´habitatge són més accentuades. En total, s´han repartit 38,9 milions d´euros en un any, de manera que la subvenció mitjana s´ha situat en 2.110 1. La xifra global s´ha ampliat un 50% en un any.

El Lloguer just es destina a les llars amb menors ingressos per pagar el lloguer del pis, sempre i quan l´esforç econòmic superi el 30% dels ingressos de la família. També hi ha 1.133 beneficiats d´ajuts personalitzats a l´allotjament.

Ara bé, no tots els joves que consten com que perceben els 210 euros els estan cobrant ja. Per problemes informàtics o amb els bancs, s´està retardant l´abonament. El conseller d´Habitatge, Francesc Baltasar, va recordar ahir que la renda bàsica és retroactiva i que, quan cobrin els que encara no han rebut els diners, percebran també les quotes pendents.

Baltasar va reconèixer que la situació actual és «preocupant», però també suposa un repte davant el problema de l´accés a l´habitatge. El darrer any, 329 propietaris han rebut subvencions per destinar a lloguer social pisos buits. I, en total, 27.082 vivendes privades han rebut ajudes per a la seva rehabilitació. De forma parallela, s´ha continuat amb el pla d´installació d´ascensors a les finques que no en tenen, amb 56 actuacions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento