Ofereixen rebaixats 1.000 pisos de promotors en crisi

  • Són habitatges a mig construir.
  • Es posen a la venda a uns preus més baixos que els de protecció oficial.
  • Per a ciutadans amb pocs ingressos econòmics.

Què fer amb centenars de pisos projectats o que s´han quedat a mig construir per la crisi? Davant la fallida de les promotores, l´Obra Social de La Caixa ha decidit acabar-los i llogar-los, amb opció a compra, a un preu encara més baix que els pisos de protecció.

Es tracta d´un miler de vivendes repartides per diferents municipis catalans, que se sortejaran entre els inscrits en un registre. La condició: que el lloguer anual no superi el 30% de la renda mínima del sollicitant.

Davant la fallida de promotores immobiliàries, La Caixa ha comprat els terrenys on s´havia d´edificar i s´ha proposat reactivar les promocions ara congelades per adjudicar-les a «persones amb dificultats econòmiques», tal com matisava ahir el director general de la Fundació La Caixa, Jaume Lanaspa.

Els habitatges tenen més de 60 m2 i hi podran accedir persones majors de 18 anys. En principi, s´ha establert com a barem el mateix que per accedir a pisos de protecció, és a dir, que els ingressos màxims no excedeixin 5,5 vegades l´IPREM.

A hores d´ara tot just s´està demanant la llicència per edificar els primers pisos en terrenys d´una immobiliària fallida. Seran 150 habitatges a Sentmenat i La Caixa preveu que s´hi puguin installar els agraciats en un any i mig. Aquests pisos costaran la meitat que els del mercat.

Els habitatges seran de lloguer per cinc anys, renovables a 10 i amb dret a compra passat aquest període. En cas que s´adquireixi, l´import abonat en concepte de lloguer es descomptarà del cost final total de la vivenda.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento