Montilla avala al conseller d’Interior i repta l’oposició a una moció de censura

  • Saura afirma que no ha pensat a dimitir.
  • El president va assegurar que no dimitirà ni pensa destituir-lo.

El president de la Generalitat, José Montilla, va avalar al conseller d'Interior, Joan Saura, i va assegurar que no dimitirà ni pensa destituir-lo. El president és «el màxim responsable» de la seguretat i dels Mossos d'Esquadra, per la qual cosa va reptar l'oposició a presentar "una moció de censura".

Montilla va defensar que, a causa d'algunes càrregues policials «de dubtosa proporcionalitat» contra els estudiants anti-Bolonya i l'actuació de «passivitat» dels antiavalots l'endemà davant el Palau de la Generalitat, ja s'ha destituït el «màxim comandament operatiu» dels Mossos. Artur Mas (CiU) va preguntar que si el Govern ho ha fet tan bé per què «ha pagat els plats» el director de la Policia, Rafael Olmos.

Saura va afirmar que mai s'ha plantejat dimitir i que tornaria a ser conseller d'Interior, però primer s'hauria de veure qui es presenta com a cap de llista d'ICV a les properes eleccions, que podria ser Joan Herrera.

El Parlament va aprovar una declaració unànime de suport als rectors de les universitats per l'aplicació del pla de Bolonya, mentre es produïa una tancada a la biblioteca de la Facultat de Dret de la UB. A banda, els periodistes lluiran braçalets especials en les càrregues policials. El dar-rer any, sols cinc de les 1.300 manifestacions a Barcelona han acabat amb problemas.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento