Comunitat Valenciana

El nou col·legi Ciutat de Cremona d’Alaquàs obri les seues portes

  • Un total de 188 alumnes han estrenat aquest dilluns 1 de març les noves aules del centre educatiu.
  • Amb la inauguració es dóna resposta a una reivindicació que va començar ara fa 14 anys.
  • Dues generacions han completat tots els seus estudis de Primària en aules prefabricades.
Imatge del nou col·legi Cremona d'Alaquàs, en la seua jornada inaugural, aquest dilluns 1 de març de 2021.
Imatge del nou col·legi Ciutat de Cremona d'Alaquàs, en la seua jornada inaugural, aquest dilluns 1 de març de 2021.
Ajuntament d'Alaquàs
Imatge del nou col·legi Cremona d'Alaquàs, en la seua jornada inaugural, aquest dilluns 1 de març de 2021.

Tal com estava previst, un total de 188 alumnes de primària del col·legi Ciutat de Cremona d’Alaquàs han pogut iniciar aquest dilluns 1 de març les seues classes en el nou edifici. La comunitat educativa del centre s’acomiada això de 14 anys d’aules prefabricades i d’una reivindicació històrica feta realitat.

Per tal de respectar totes les mesures exigides per a fer front al Covid-19, l’escola ha establert tres accessos per a la seua entrada: un primer per al cicle d’infantil, que ja va iniciar les classes al centre al mes de setembre, i dos accessos per a cicle de primària. Així, un total de 272 alumnes estudien ja en aquest nou col·legi.

Les obres van finalitzar a principis de febrer i durant aquest mes s’ha procedit a la neteja de les instal·lacions per part de l'Ajuntament. La brigada de serveis urbans del consistori i la comunitat educativa van iniciar al trasllat del mobiliari el passat dimecres 24 de febrer i per al seu acomiadament, l’alumnat del centre va elaborar murals i realitzar activitats per a expressar els seus sentiments, celebrant aquest dilluns l'entrada al nou centre amb una coreografia on han participat l’estudiantat com el professorat.

L'edifici es troba ubicat en l’avinguda Camí Vell de Torrent, en un solar cedit per l’Ajuntament d’Alaquàs a la Conselleria d’Educació. La construcció d’aquest col·legi fou una reivindicació històrica que va nàixer fa ara 14 anys.

Per les aules prefabricades han arribat a passar cada any 500 alumnes i fins a dues generacions han completat tots els seus estudis en aquestes dependències. Les condicions d’estudi en aquestes aules van provocar diverses accions per tal de denunciar la situació que es patia, principalment en dies de pluja i vent.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento