Comunitat Valenciana

Les terrasses obriran fins a les 18.00 i amb quatre comensals i els comerços fins a les 20.00

  • Els contactes socials s'eleven a 4 persones en els espais públics i les reunions familiars es mantenen amb convivents.
  • La incidència acumulada ha baixat un 88% a la Comunitat Valenciana des de l'adopció de les limitacions.
  • Puig apel·la a la prudència perquè "encara no estem bé", amb 320 ingressats en les UCI.
Reunió de la taula interdepartamental per a tractar de la desescalada
Reunió de la taula interdepartamental per a tractar de la desescalada
GVA
Reunió de la taula interdepartamental per a tractar de la desescalada

Les terrasses de l'hoteleria podran obrir a la Comunitat Valenciana fins a les 18.00 hores, amb un màxim de quatre comensals per taula i sempre amb mascareta mentre no s'estiga consumint i s'amplia a les 20.00 hores l'obertura dels comerços, amb un augment de l'aforament al 50%.

Així, serà l'inici de la desescalada a la Comunitat Valenciana que s'ha aprovat aquest dijous en la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la covid-19, i les línies principals de la qual, sis, ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha oferit una roda de premsa juntament amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

Així mateix, s'alçarà, a partir del primer cap de setmana de març, el tancament perimetral de les grans ciutats de més de 50.000 habitants, si bé es manté el del conjunt de la Comunitat Valenciana, mentre que els contactes socials s'eleven a quatre en els espais públics i les reunions familiars se segueixen reduint a un sol nucli familiar. No obstant açò, el toc de queda seguirà vigent entre les 22.00 i les 6.00 hores i es flexibilitzarà l'activitat física i de l'esport.

Activitat esportiva

L'activitat física i esportiva podrà tornar a realitzar-se a l'aire lliure en instal·lacions esportives obertes sense contacte físic i en modalitats individuals o en parella, però els gimnasos i les instal·lacions interiors continuaran tancades excepte les autoritzades per a competicions. L'aforament màxim en instal·lacions a l'aire lliure serà del 30%.

També es permetrà l'activitat física en instal·lacions obertes dirigides per professionals en grups màxims de quatre persones. No serà necessari utilitzar mascareta en aquest cas.

També per a la població d'infantil i primària es podrà participar fora de la jornada escolar en activitats en grup amb un màxim de quatre persones sense contacte físic i sense públic. Igualment, els entrenaments esportius hauran de ser sense públic .

Les competicions organitzades en categories i modalitats no oficials continuaran suspeses. Les competicions oficials o federatives d'àmbit autonòmic que atorguen dret d'ascens a l'àmbit estatal sí estaran permeses. Ací s'inclou també la competició professional de pilota valenciana. Totes elles seran sense públic.

En aquest cas, estarà permés utilitzar vestuaris i dutxes per a les persones federades en competicions expressament autoritzades en l'àmbit estatal o internacional.

D'altra banda, les competicions a l'aire lliure en espais naturals o en la via pública estaran permeses, però no podran participar més de 150 persones de forma simultània.

Avaluació constant perquè "encara no estem bé"

Les mesures que es mantenen vigents es prolongaran 15 dies més, encara que la pròxima setmana es tornarà a reunir la comissió interdepartamental per a avaluar la situació, sobre la qual que president s'ha compromés al fet que les limitacions duren només el temps necessari, "ni un dia més".

Sobre aquest tema, Puig ha destacat que l'evolució epidemiològica favorable a la Comunitat Valenciana, amb una incidència que ha baixat un 88% des de l'adopció de les limitacions, els pacients hospitalitzats suposen ja una quarta part dels quals hi havia i el nombre de malalts s'ha reduït un 83%.

"Quantes vides entre tots hem salvat?", s'ha preguntat el president, qui ha assegurat que "milers", tant per "maduresa cívica" com per "corresponsabilitat", però ha apel·lat a la prudència perquè "encara no estem bé", amb 320 ingressats en les UCI. "Eixe ha de ser el termòmetre per a tots", ha fet veure, i ha demanat que "ningú es relaxe", "pense que s'ha acabat" i tracte de recuperar el temps perdut i fer vida normal.

Restriccions després del Nadal

La Comunitat Valenciana va decretar des del 21 de gener un paquet de restriccions per a fer front a l'estrés hospitalari i l'augment de la corba de contagis que començava a registrar-se després de les festes nadalenques. Entre elles, va ordenar el tancament total de l'hostaleria de la Comunitat Valenciana i el dels comerços a les 18.00 hores, excepte els essencials, i també de l'esport.

Així mateix, el 25 de gener va entrar en vigor el tancament perimetral de les ciutats de més de 50.000 habitants durant els caps de setmana i els dies festius i la limitació de les reunions en espais privats a les persones convivents i en els llocs públics a dues persones no convivents.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento