La indignació per la pujada dels serveis públics tres cops per damunt de la inflació va dur ahir a la plaça de Sant Jaume de Barcelona un miler de representants de les diverses associacions de veïns catalanes. «Prou abusos als nostres barris», van cridar.

L´Ajuntament de Barcelona els va prohibir muntar un escenari per fer els parlaments

Convocats per la Confederació d´Associacions de Veïns de Catalunya, els sindicats CCOO i UGT i tres entitats de consumidors, els manifestants van clamar contra pujades com la de l´aigua (+8%), del transport públic (+4,7%) o les escombraries (+7%). De mitjana, un 4,5% davant l´1,4% que es van encarir els preus l´any passat.

Segons van explicar, l´Ajuntament de Barcelona els va prohibir «muntar un escenari» per fer els parlaments (com també «fer molt de soroll»), de manera que el president de la Confavc, Joan Martínez, va haver de pujar-se a un camió per fer el discurs, interromput en nombroses ocasions pels crits de «¡Manos arriba, esto es un atraco!». Martínez va exigir que es congelin les pujades de preus i que s´ajudi a famílies afectades per la crisi. S´hi podien comptar sis unitats antiavalots.

Els veïns asseguren que protestaran de nou si no s´escolten les reivindicacions. Es tindran en compte? «No», auguraven alguns dels manifestants, que, a continuació, desgranaven el conegut lament sobre la distància que hi ha entre «polítics» i «treballadors».