Comunitat Valenciana

Cvirus.- Fotur espera que s'aprove "en breu" el decret d'ajudes directes a l'oci per 8 milions d'euros

La Federació d'Oci, Turisme i Joc a la Comunitat Valenciana (Fotur) espera que s'aproven "en breu" les bases per a la concessió de les ajudes directes a les activitats que, com a conseqüència de la Resolució de 17 d'agost de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, tancava aquest tipus d'establiments.
Imatge de recurs de la barra d'una discoteca
Imatge de recurs de la barra d'una discoteca
JOAQUÍN CORCHERO/EUROPA PRESS
Imatge de recurs de la barra d'una discoteca

Les negociacions en la Mesa de l'Oci estan ja "molt avançades", a falta d'alguns tecnicismes jurídics, assegura la patronal de l'Oci, que recorda que podran beneficiar-se d'aquestes ajudes, tant les persones jurídiques, com les persones físiques, que van haver de cessar l'activitat.

S'estima que al voltant de 650 empreses d'oci de la Comunitat Valenciana es podran beneficiar d'aquestes ajudes directes. La quantitat que se'n va a destinar a aquest sector és de 8 milions d'euros per a les següents activitats: pubs, cafés concert, cafés teatre, cafés cantant, sales de festa, ball i discoteques.

Aquestes activitats són les que han estat tancades i que no han pogut realitzar l'activitat que marca la seua pròpia llicència. La suspensió de la pista de ball i la pròpia activitat de ball, i fins i tot la supressió dels professionals de Dj com a manifestació cultural.

S'espera que aquestes ajudes siguen tramitades directament per Turisme Comunitat Valenciana, mitjançant un "procediment àgil i senzill", que s'haurà de resoldre en el termini màxim de tres mesos des de la seua sol·licitud, acreditant que l'establiment estiga donat d'alta en el cens d'activitats econòmiques de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària (AEAT), i tindre domicili a la Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento