400 estudis s’adapten al Pla Bolonya tot i la vaga d’avui

  • Els alumnes volen aturar la implantació dels nous cicles.
  • Critiquen que la nova universitat serà més cara. 130.000 guies explicaran tots els canvis.

Uns 160.000 estudiants estan convocats avui a una aturada general de la universitat catalana. Exigeixen que s'aturi la implantació de les noves car-reres tot just quan el Departament d'Universitats preveu que el curs vinent hi haurà a Catalunya més de 300 graus (diplomatures o llicenciatures) i 71 màsters nous.

«Volem una moratòria en els plans d'estudi i que es derogui el decret que preveu que totes les facultats funcionin amb graus a partir del curs 2010-2011», va explicar ahir Arnau Mallol, del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), que ha convocat la manifestació d'avui. Amb el lema Construïm la universitat pública del futur. Aturem Bolonya!, la concentració partirà a les 12 h de la plaça Universitat i li han donat suport diversos sindicats de mestres i estudiants.

Ara es fa imprescindible cursar un màster o un postgrau, amb preus privatius
Segons el SEPC, «les
titulacions, ara convertides en graus, es devaluen i es fa imprescindible cursar un màster o un postgrau, amb preus privatius». També demanen més participació, argument que comparteixen amb els 300 professors i personal administratiu que han signat contra els canvis de Bolonya.

El Departament d'Universitats va ratificar ahir que el curs 2009-10 començaran 312 graus als centres catalans (a falta del que aprovi finalment el Ministeri). Ara ja n'hi ha 31. Els 377 màsters actuals passaran a ser-ne 448 a partir del setembre.

La Generalitat preveu repartir fins a 130.000 guies als instituts per informar sobre l'Espai Europeu d'Educació Superior (el Pla Bolonya).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento