Muntanya de Montserrat es podrà tornar a visitar per carretera i cremallera

El cremallera de la muntanya de Montserrat es posarà en funcionament divendres que ve 13 i els accessos per carretera també es reobriran al públic tots els dies de la setmana, encara que amb algunes restriccions, després que fa gairebé dos mesos i mig es produïssin diversos esllavissaments de grans roques a la zona dels Degotalls.

A la reunió del plenari del Patronat de la muntanya de Montserrat, que s'ha celebrat avui al monestir i a la qual han assistit el president de la Generalitat, José Montilla, i l'abat Josep Maria Soler, s'hi ha informat que serà el pròxim dia 27 de març quan finalment es reobri l'accés per carretera al santuari sense restriccions de semàfors.

A la reunió també hi han acudit avui els consellers de Política Territorial, Joaquim Nadal, i de Medi Ambient, Francesc Baltasar, a més dels alcaldes de Marganell, Monistrol de Montserrat, el Bruc i Collbató, als termes dels quals es troba el monestir, els presidents dels consells comarcals de l'Anoia, el Bages i el Baix Llobregat, i de les quatre diputacions catalanes.

Després d'acabar el ple, els membres del Patronat s'han desplaçat fins a la zona on es van produir els esllavissaments, que van costar la vida a dos obrers que treballaven per restablir la normalitat als accessos al monestir.

El mes de febrer passat es va obrir la carretera principal al monestir durant els caps de setmana de forma provisional perquè els visitants poguessin arribar fins al santuari, al qual només es podia accedir amb l'aeri.

El conseller Joaquim Nadal ha informat els periodistes de la posada en marxa del tren cremallera de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) aquest pròxim divendres, després que les proves que s'han realitzat amb trens a tot el recorregut ordinari hagin resultat favorables.

Nadal ha indicat també que a partir de dissabte que ve, dia 14, es podrà accedir cada dia en cotxe al monestir encara que amb restriccions semafòriques que es preveu que acabin el dia 27 d'aquest mes. 
Mostrar comentarios

Códigos Descuento