Un mapa virtual recorre Barcelona en 3D i dóna informació de cada casa

  • La nova eina municipal serà consultable i gratuïta.
  • S'hi podran veure les dades del cadastre i quanta gent viu a cada immoble.
Mapa virtual de Barcelona.
Mapa virtual de Barcelona.
AJUNTAMENT BARCELONA
Mapa virtual de Barcelona.

Com James Stewart a La finestra indiscreta, tothom que ho vulgui podrà indagar allò que s´amaga dins cada edifici de la ciutat. Mitjançant el primer mapa virtual en tres dimensions, el Barcelona 3D, que serà consultable per Internet, qualsevol podrà fer un passeig virtual per la ciutat i conèixer la informació cadastral de cada immoble.

Els usuaris d´aquest model virtual dels carrers de Barcelona sabran quanta gent viu a cada pis dels 120.000 edificis texturitzats o reproduïts fidelment. D´aquí a un any, la ciutat sencera quedarà plasmada amb tot detall a la xarxa. S´hi reproduiran la ubicació dels contenidors i dels bancs, a banda de modelar de forma específica 250 edificis singulars de Barcelona, com són la Torre Agbar o l´església de Santa Maria del Mar.

Les dades que es faran públiques ara ja són consultables
El passejant virtual només haurà de clicar a cada edifici per conèixer-ne l´any de licitació de les obres, quants
habitatges té i les característiques dels pisos o, fins i tot, quantes persones hi viuen.

No obstant això, el tinent d´alcalde d´Urbanisme de l´Ajuntament de Barcelona, Ramon García-Bragado, matisava ahir que «les dades que es faran públiques ara ja són consultables» i que, per contra, «n´hi haurà de restringides».

A hores d´ara, la fundació sense ànim de lucre Barcelona Media ja ha descrit amb detall tot el barri de la Ribera. Des de l´Ajuntament s´insistia en la futura aplicació d´aquesta eina pels Bombers, per la recerca de localitzacions cinematogràfiques o  pels serveis municipals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento