Comunitat Valenciana

Músics col·laboren en un projecte d'intercanvis educatius per a incentivar el valencià

  • La improvisació oral "és un recurs interdisciplinari atractiu per a millorar la competència comunicativa", expliquen.
  • Els centres docents interessats a participar tenen fins al 3 de febrer per a realitzar la inscripció.
Rapsodes 2021
Rapsodes 2021
GVA
Rapsodes 2021

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha creat 'Rapsodes 2021', un nou projecte d'intercanvi d'experiències educatives per a incentivar l'ús del valencià entre la població escolar mitjançant les lletres i els versos improvisats.

La iniciativa compta amb la col·laboració de músics valencians, entre els quals es troben Tesa, Esteve d'Auxili, Malparlat, Jazzwoman, Kike Gasu i Xavier de Bétera.

La directora general d'Innovació Educativa i Ordenació, Margarida Castellano, explica que "la improvisació oral, dins de l'àmbit educatiu, passa a ser un recurs interdisciplinari atractiu per a millorar la competència comunicativa, especialment, l'expressió oral i l'enriquiment de vocabulari, així com l'aprenentatge musical, la creació artística, la seguretat personal, el treball cooperatiu, l'educació en valors i la cohesió del grup, aspectes aquests últims claus a l'hora de millorar la convivència als centres".

'Rapsodes 2021' s'emmarca en la convocatòria d'intercanvis escolars entre centres educatius de les comarques de predomini lingüístic castellà i centres dels territoris de predomini lingüístic valencià.

La convocatòria està dirigida als centres educatius d'Infantil, Primària, ESO, Batxillerat, FP i formació de persones adultes, detalla l'administració educativa en un comunicat.

L'intercanvi d'experiències educatives entre l'alumnat dels centres que presenten un projecte conjunt es realitza a través de la planificació i realització d'activitats específiques d'aprofitament didàctic entorn de la poesia oral improvisada, la cançó tradicional, la glossa, el rap i altres músiques urbanes, tant des del punt de vista lingüístic com artístic.

El projecte d'intercanvi podrà concloure amb la gravació de material audiovisual que arreplegue el treball realitzat per l'alumnat i el professorat durant el seu desenvolupament. A més, també es podrà organitzar una trobada telemàtica, o fins i tot presencial si les autoritats sanitàries ho autoritzen, centrat en el cant improvisat.

Curs online

A més d'aquestes activitats, i amb l'objecte de proporcionar al professorat la formació necessària per al disseny de les mateixes, 'Rapsodes 2021' inclou un curs online de formació de 20 hores impartit pel Cefire específic de l'àmbit artístic-expressiu durant el primer trimestre del 2021.

Els centres docents interessats a participar tenen fins al 3 de febrer per a realitzar la inscripció.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento