Comunitat Valenciana

El TSJCV torna a suspendre cautelarment la prohibició de l'ús de màquines recreatives en locals d'hoteleria

La Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha tornat a suspendre cautelarment la prohibició de l'ús de les màquines recreatives d'atzar o de joc, amb o sense premi, de les màquines d'apostes esportives i d'apostes en establiments d'hoteleria i restauració.

Eixa prohibició apareix recollida en una nova resolució de la Conselleria de Sanitat Universal sobre mesures addicionals davant de la Covid-19 que va ser emesa el passat 23 de desembre i publicada en el DOGV l'endemà.

Segons ha informat el TSJCV, la sala estima parcialment l'ampliació del recurs presentat amb anterioritat per l'Associació d'Empresaris de Màquines Recreatives de la Comunitat Valenciana (Andemar) i que ja va motivar la suspensió cautelar d'una correcció d'errors de Sanitat que incloïa aquesta nova prohibició.

En el marc del mateix procediment, els magistrats suspenen ara cautelarment l'apartat de la resolució del 23 de desembre pel qual la Conselleria reitera que no estan permeses les màquines recreatives o d'apostes en bars i restaurants, en no advertir en aquesta suspensió parcial "pertorbació greu dels interessos generals o de tercer -en el nostre cas d'índole sanitària".

La Sala raona a més que es requereix d'"un plus de motivació que justifique sense més" eixa prohibició. Igualment, considera que no està justificada la unificació del tractament que la resolució impugnada fa de les màquines recreatives o d'apostes amb els altres jocs d'atzar, els jocs de cartes, el billar o el joc de dards, entre uns altres, segons el TSJCV.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento