Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana va registrar més de 4.000 casos de violència en la infància entre el 2017 i el 2019

Els professionals de Pediatria, Infermeria i Treball Social de centres de salut i hospitals valencians han detectat més de 4.000 casos de violència en la infància entre els anys 2017 i 2019. Les notificacions anuals han augmentat progressivament fins a les 1.528 del 2019.
Xiquet d'esquena, autista
Xiquet d'esquena, autista
RABIEM22/FLICKR
Xiquet d'esquena, autista

Quatre de cada deu casos corresponen a menors de 5 anys, dels quals més de la mitat no havia complit l'any de vida, segons les últimes dades analitzades per la direcció general de Salut Pública.

En aquesta franja d'edat, la taxa de notificació quintuplica la mitjana global perquè els menors d'1 any són més vulnerables i no tenen capacitat d'enfrontament cap als seus agressors. Aquesta tendència detectada a la Comunitat Valenciana va en la línia de les dades internacionals.

En els casos de violència contra menors d'1 any és habitual trobar pares i mares joves, inmaduros i immersos en una situació econòmica precària que desatenen o no atenen convenientment els seus nadons (62,8%). La falta de cures en ferides o hematomes representa el 15,4% de casos; el maltractament físic, el 12%, i el 4,7% restant són casos de tipus sexual.

Els experts adverteixen d'un predomini global de les xiquetes (56%) respecte als xiquets víctimes. Per edats, la preponderància de les menors es dona a partir dels 10 anys i la diferència és més acusada en el grup de 15-17 anys. El predomini femení es repeteix en els intents de suïcidi, en més del 70% dels casos en xiquetes de 10 a 14.

"El paper dels professionals de Pediatria, Infermeria i Treball Social en la prevenció de la violència i en la protecció dels menors és encomiable perquè la violència contra la infància suposa un greu problema que afecta la seua salut física i psicològica a curt i a llarg termini, que pot fins i tot comprometre la seua pròpia vida", recorda en el comunicat la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento