La Comunitat vacunarà primer als usuaris de set residències de majors

  • La Generalitat Valenciana començarà a rebre de forma regular unes 30.000 dosis setmanals.
"Todo está preparado para que el próximo domingo iniciemos la vacunación" en España contra la Covid, aseguran desde el Gobierno. Después de que la Agencia Europea de Medicamentos diera el visto bueno este lunes a la vacuna Pfizer y BioNTech y de que la Comisión Europea haya autorizado su comercialización en la Unión Europea, los Estados miembro ya pueden empezar a vacunar.
Imatge d'una vacuna abans de ser administrada

El procés de vacunació contra la Covid-19 arrancarà diumenge que ve en la Comunitat Valenciana en set residències d'ancians, on s'administraran les primeres 800 dosis a usuaris i personal, van avançar aquest dimecres fonts de la Conselleria de Sanitat.

Des d'eixe dia, el Consell valencià començarà a rebre de forma regular unes 30.000 dosis setmanals amb l'objectiu que, fins a març, es vacunen les 188.000 persones del primer grup: residents, treballadors de centres de majors, personal sanitari i grans dependents.

A partir d'ací es continuarà vacunant a la resta de la població. Les primeres dosis arribaran sobre les 9.30 h al centre de distribució de València i seran remeses a les set residències: a Castelló, una pública de Borriana i una municipal d'Almassora; a Alacant, una privada de Sant Vicent i una pública del departament de Salut de Sant Joan; i a València, una municipal de Rafelbunyol i a les concertades de Torrent i Benissanó.

S'han triat perquè no tenen cap brot i, si l'han tingut, ja han passat 90 dies sense un cas actiu. Després, se seguirà amb altres 110 residències en aquesta situació: 70 sense brots i 40 amb 90 dies sense casos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento