Els centres públics per a menors tutelats estan sobreocupats

  • El Síndic denuncia que dormen apilotats i que no tenen intimitat.
  • Les denúncies pels serveis socials han pujat un 131% en un any.

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, va presentar ahir al Parlament el seu darrer informe anual, en el qual alerta de la preocupant saturació dels centres de menors. «La sobreocupació és alarmant en centres, on la necessària intimitat queda compromesa pel nombre de nens que han de dormir junts i perquè no disposen d'armaris individuals», va denunciar.

La necessària intimitat queda compromesa pel nombre de nens que han de dormir junts
Ribó, que no hi ha detectat casos de maltractaments, sí que considera que l'augment de places previst per aquest any (una vuitantena) serà insuficient. El Síndic està fent un seguiment als centres de menors, amb visites constants, i considera que aquests pateixen dèficits de mitjans.

A més, els professionals que hi treballen necessiten «més atenció». Aquesta sobreocupació és per l'allargament de l'estada dels menors pendents de ser adoptats o acollits. A banda dels centres de menors,

l'informe del Síndic assenyala que les queixes s'han doblat en un any i en l'àmbit dels serveis socials s'han incrementat en un 131%, sobretot per les nombroses deficiències en l'aplicació de la Llei de Dependència.

El Síndic va atendre 30.400 persones, que van formular 5.610 queixes i van fer 18.003 consultes. Les barreres arquitectòniques i el mal funcionament del Bicing són altres de les reclamacions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento