Comunitat Valenciana

L'AVL perd històrics i dos presidents de secció en l'acte per a renovar un terç dels seus membres

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha celebrat aquest divendres el sorteig per a renovar un terç dels seus membres. El resultat ha deixat fora de l'ens normatiu del valencià diversos històrics de la institució, entre ells els presidents de les seccions de Lexicografia i Onomàstica. Açò marcarà el perfil de les set acadèmiques -totes elles dones en aplicació de la Llei d'Igualtat- que entraran a formar part pròximament de l'òrgan.
Sorteig per a renovar un terç dels membres de l'AVL
Sorteig per a renovar un terç dels membres de l'AVL
AVL
Sorteig per a renovar un terç dels membres de l'AVL

El sorteig s'ha desenvolupat aquest divendres en sessió plenària en el monestir de Sant Miquel dels Reis i en ell estaven implicats 14 dels 21 acadèmics (els que no van entrar en la renovació del primer terç de membres realitzada el 2016).

Després de traure les boles, els acadèmics que abandonen de l'òrgan són Antoni Ferrando, president de la Secció de Lexicografia i Gramàtica; Emili Casanova, president de la Secció d'Onmàstica; Albert Hauf i Lluís Meseguer, de la Secció de Documentació i Literatura; Maria Isabel Guardiola, de Terminologia i Assesorament; i Honorat Ros i Eduard Mira, tots dos en la de Foment del Valencià.

El president de l'AVL, Ramon Ferrer, s'ha mostrat afectat i ha reconegut davant els periodistes que per a ell "hui és un dia trist"."El pitjor de l'AVL és que les dos vegades que hem hagut de fer aquest acte és dramàtic i la sensació és que cada vegada que ix una bola et donen una punyalada", ha asseverat.

Així mateix, ha considerat que es trenquen dinàmiques de treball. No obstant açò, quan se li ha preguntat si aquest és un missatge per a instar a canviar la normativa de l'AVL ha manifestat: "Els reglaments desgraciadament són els reglaments i la llei és la llei. L'AVL ha nascut així".

CALENDARI ELECTORAL

El calendari electoral preveu que, del 15 de febrer al 28 de febrer del 2021, s'obrirà el període per a la presentació de candidatures. El 2 de març (primera Junta de Govern del mes), es produirà proclamació de les candidatures per la Junta de Govern i el dia 12 d'eixe mes es desenvoluparà el Ple d'elecció dels nous acadèmics.

Si en eixa sessió no es cobreixen totes les vacants, es podran convocar uns altres successivament el 22 de març, 26 de març i 2 d'abril...). Si el 9 d'abril no s'han cobert totes les places s'obrirà un nou període de presentació de candidatures. El 15 de juny del 2021 es compleix el venciment del període de 20 anys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento