Comunitat Valenciana

Els desnonaments realitzats pels jutjats valencians baixen un 21% però pugen els concursos i demandes per acomiadament

Els jutjats de Primera Instància i de Primera Instància i Instrucció de la Comunitat Valenciana van practicar durant el tercer trimestre d'enguany un total de 1.137 llançaments, un 21,3 per cent menys dels 1.348 executats un any abans. No obstant açò, els concursos de creditors registrats en aquest període van augmentar un 36% (un 40,9 els de persones físiques i un 32 els d'empreses), al mateix temps que les demandes per acomiadament comptabilitzades en els òrgans socials van pujar un 35,3%.
Concentració a València per a paralitzar un desnonament a la Pobla de Vallbona
Concentració a València per a paralitzar un desnonament a la Pobla de Vallbona
EUROPA PRESS
Concentració a València per a paralitzar un desnonament a la Pobla de Vallbona

Aquestes són alguns de les dades arreplegades en l'informe 'Efectes de la crisi econòmica en els òrgans judicials", de la Secció d'Estadística del Consell General del Poder Judicial, que reflecteix la reactivació de l'activitat judicial i els efectes de la crisi econòmica provocada per la Covid-19, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Tot açò després de l'impacte del confinament, que va suposar en el trimestre anterior la suspensió generalitzada de terminis processals.

En els Jutjats del Mercantil es van presentar 1.781 concursos, un 13% més que en el tercer trimestre del 2019. Com en trimestres anteriors, Catalunya va ser la comunitat autònoma on es van registrar més concursos, amb un total de 617, la qual cosa suposa el 34,6% del total nacional. Li van seguir Madrid, amb 325; la Comunitat Valenciana, amb 263; i Andalusia, amb 119.

A la Comunitat Valenciana, eixos 263 concursos van suposar un augment del 32% respecte als 199 comptabilitzats entre juliol i setembre del 2019. No obstant açò, el major augment es va produir en els concursos de persones físiques, que es tramiten en els Jutjats de Primera Instància i en els de Primera Instància i Instrucció, que van passar de 186 en el tercer trimestre del passat any a 262 en el del 2020, un 40,9% més. Sumades les dos modalitats, els concursos de creditors d'empreses i els de persones, l'increment interanual va ser del 36%.

Quant als procediments d'execució hipotecària, els òrgans judicials de la Comunitat Valenciana van rebre en el període analitzat 893 demandes, un 74,1% més que les 513 ingressades en el mateix trimestre de 2019.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento