Comunitat Valenciana

Barceló assenyala que la pressió creixent és "assumible" i xifra en 26 els pacients que s'han derivat de centre

  • La situació epidemiològica s'està "agreujant de forma accelerada amb una tendència creixent", segons Sanitat.
  • L'ocupació hospitalària per malalts covid és del 12,9% i la dels llits UCI per part de contagiats del 34,36%.
  • L'àmbit social segueix sent el major caldo de cultiu dels nous brots amb un 69,8% dels mateixos i un 64,78% dels casos.
Ana Barceló
Ana Barceló
GVA
Ana Barceló

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assegurat aquest divendres que la pressió assistencial "creixent" derivada per l'"agreujament accelerat" de la segona onada de la pandèmia encara és "assumible" ja que l'ocupació hospitalària per malalts covid és del 12,9% i del 54,56% de la resta de patologies, mentre que els llits UCI ocupats per malalts covid és del 34,36% i no covid el 35%. A més, fins al moment "solament s'han hagut de derivar 26 pacients" a altres centres hospitalaris de la Comunitat Valenciana.

Barceló, en roda de presa juntament amb el president de la Generalitat per a explicar l'evolució de la pandèmia, ha concretat que fins al moment solament s'han derivat quatre pacients de l'Hospital de Vinarós al General de Castelló, del de Sagunt dos a l'Imed, un de Xàtiva a Gandia, un altre d'Elda a Sant Joan, i la resta corresponen a pacients oncològics derivats de l'hospital d'Oriola a l'IVO i a l'Imed.

No obstant això, ha advertit que es consolida la tendència iniciada a l'estiu i l'àmbit social segueix sent el major caldo de cultiu dels nous brots epidémics amb un 69,8% dels mateixos i un 64,78% del total de casos. A més, el grup d'edat d'entre els 15 i els 29 anys és el més afectat amb 313 casos per 100.000 habitants.

Així mateix, ha assenyalat que, segons l'informe d'epidemiologia de la Subdirecció General d'Epidemiologia de data 4 de novembre del 2020, la Comunitat Valenciana es troba en "un escenari de transmissió comunitària sostinguda i generalitzada amb pressió creixent sobre el sistema sanitari".

D'aquesta manera, la situació epidemiològica s'està "agreujant de forma accelerada amb una tendència creixent": la incidència acumulada en els últims 14 dies és de 262,52 per 100.000 habitants, i l'estimació en el nombre diari de casos amb infecció aguda arriba als 1.532,06 casos davant els 450,77 del 14 d'octubre, en la qual s'inicia el canvi de tendència, triplicant-se en menys de 3 setmanes.

Per la seua banda, l'índex bàsic de reproducció (R0) -sent RO l'índex que marca la transmissibilitat del virus, és d'1,07 i la taxa de positivitat en l'última setmana és de 15,2 %, molt per sobre del 4% establit pel Consell d'Europa com a límit de positivitat de les proves diagnòstiques a partir del com el risc de transmissió es veu incrementat.

La proporció de proves positives en Atenció Primària és de 66,2%, indicador considerat de valor de risc alt pel Ministeri de Sanitat. Per això, ha recalcat que "mentre no existisquen tractaments o vacunes, les úniques mesures són les no farmacològiques i segueix sent necessari mantindre i extremar les mesures de prevenció".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento