Barcelona renova els fanals de 180 carrers mal il·luminats

  • En tres anys es canviarà el 20% dels punts de llum de la ciutat.
  • O bé estan antiquats o bé enfoquen cap al cel o les cases.
  • Costarà 62 milions.
La illuminació de Barcelona, a debat cíclicament, comptarà finalment amb un
Pla de Millora que contempla, entre d´altres mesures, reforçar i modernitzar els llums de 183 carrers de la ciutat.

Fins al 2011 s´invertiran 62 milions d´euros per tal de canviar el 20% dels punts de llum de Barcelona. Són 30.000 que, o bé no s´ajusten a les noves normatives, o bé enfoquen també cap al cel o cap a les llars.

Així mateix, «es reforçarà la illuminació» a carrers i avingudes estratègiques de la ciutat, com són l´Avinguda Diagonal (entre pl. Francesc Macià i Sicília) o el carrer Mallorca (entre Dos de Maig i l´Avda. Meridiana), segons va exposar ahir la cinquena tinent d´alcalde de Medi Ambient de l´Ajuntament de Barcelona, Imma Mayol. Els carrers Ausiàs Marc, Consell de Cent, Independència, Nou de Porta, Prats de Molló, Poesia i el pg. de Colom, completen la llista de vies que a partir d´ara estaran millor illuminades.

A banda de substituir 6.600 punts de llum, 19.300 làmpades i installar 3.700 nous suports, l´Ajuntament preveu illuminar els edificis i monuments històrics no només de divendres a dissabte, sinó tota la setmana. En les properes setmanes s´establirà un diàleg amb entitats per tal de concretar aquesta mesura. El Pla de Millora estarà enllestit abans que acabi el mandat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento