Cinema Jove reivindica Joaquín Pérez Arroyo com a pioner de l'animació valenciana

Cinema Jove reivindica al pioner de l'animació valenciana Joaquín Pérez Rierol
Cinema Jove reivindica al pioner de l'animació valenciana Joaquín Pérez Rierol
CINEMA JOVE

La 35 edició del Festival Internacional de Cinema de València Cinema Jove, programat del 5 al 9 de desembre, reivindicarà la figura de Joaquín Pérez Arroyo com a pioner de l'animació valenciana amb l'estrena d'un documental que revisa la seua trajectòria.

A principis dels anys quaranta del segle passat, Joaquín Pérez Arroyo va crear un dels primers estudis d'animació a València. Quasi 80 anys després, la memòria d'aquell pioner s'ha diluït. Per a reivindicar la seua figura, Cinema Jove ha programat un documental on es revisa la seua trajectòria, Pérez Arroyo, ànima d'animador, del director Carles Palau i l'investigador i professor del Departament de Comunicació Audiovisual, Documentació i Història de l'Art (DCADHA) de la Universitat Politècnica de València (UPV), Raúl González Monaj.

La pel·lícula pren com a fil conductor el viatge iniciàtic de la besneta de Pérez Arroyo en el seu retrobament amb la història del seu avantpassat. Entre els anys 1941 i 1959, l'animador autodidacta va realitzar una copiosa producció de curtmetratges per a les firmes valencianes Joguets Payá i Indústries Saludes -convertides de la seua mà en productores cinematogràfiques i fabricadores de projectors de joguet-, a més de CIFESA, Publicitat Levante o la seua pròpia firma, PASSA, explica el certamen.

La projecció del documental formarà part de la secció de projeccions especials de la 35 edició del Festival Internacional de Cinema de València. Aquest apartat de Cinema Jove constarà de quatre pel·lícules, tres d'elles estrenes mundials.

La programació es completa amb els cicles de curtmetratges i websèries a concurs. En total es projectaran 33 curts repartits en sis programes, enfront dels deu programes d'edicions anteriors.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento