Comunitat Valenciana

L'Audiència de València requereix a 11 condemnats pel cas Emarsa que ingressen a la presó

La Secció Primera de l'Audiència Provincial de València ha requerit a 11 dels condemnats per la peça principal de l'anomenat cas Emarsa -en el qual es van desviar 23,5 milions d'euros de diners públics a través de la gestió de la depuradora de Pinedo (València)- perquè ingressen a la presó.
Acusats del cas Emarsa en el juí (arxiu)
Acusats del cas Emarsa en el juí (arxiu)
EUROPA PRESS
Acusats del cas Emarsa en el juí (arxiu)

S'ha fixat el pròxim 16 de novembre com a data límit perquè acudisquen voluntàriament a un centre penitenciari, informa el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Entre els requerits ara perquè ingressen en la presó figuren els principals condemnats en la causa, com l'expresident i l'exgerent d'Emarsa, Esteban Cuesta.

Entre els considerats capitosts de la trama estan també Enrique Crespo, ex-vicepresident 'popular' de la Diputació de València, exalcalde de Manises i expresident d'Emarsa; i José Juan Morenilla, exgerent de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals de la Comunitat (Epsar).

La Sala ha notificat personalment aquests manaments als reus una vegada rebuda la sentència de cassació del Tribunal Suprem que ratifica la majoria de les condemnes imposades al juny del 2018.

SISTEMA FRAUDULENT DE FACTURACIÓ

La Secció Primera l'Audiència valenciana va declarar aleshores provat, recorda l'alt tribunal valencià, el desviament d'uns 23,5 milions d'euros de diners públics de l'empresa que gestionava la depuradora de la pedania valenciana de Pinedo mitjançant un sistema fraudulent de facturació.

La Sala va condemnar 24 acusats penes d'entre nou mesos i 12 anys i mig de presó per delictes de blanqueig de capitals, malversació de cabals públics, suborn, prevaricació i falsedat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento