Comunitat Valenciana

Mostra de València atorga la seua Palmera d'Honor a Maria de Medeiros

  • El festival ha decidit premiar a l'actriu portuguesa per la seua "extensa i polifacètica" carrera.
  • La seua segona pel·lícula de ficció com a directora, 'Aos Nossos Filhos', s'estrenarà durant aquesta edició.
  • L’esdeveniment se celebra en la capital valenciana del 22 d'octubre a l'1 de novembre.
L'actriu, directora, guionista, escriptora i cantant María de Medeiros, guardonada amb la Palmera d'Honor de la Mostra de València 2020.
L'actriu, directora, guionista, escriptora i cantant María de Medeiros, guardonada amb la Palmera d'Honor de la Mostra de València 2020.
LA MAR DE MÚSICAS
L'actriu, directora, guionista, escriptora i cantant María de Medeiros, guardonada amb la Palmera d'Honor de la Mostra de València 2020.

L'actriu, directora, guionista i cantant Maria de Medeiros rebrà la Palmera d'Honor de la Mostra de València-Cinema del Mediterrani 2020 en reconeixement a la seua "extensa i polifacètica trajectòria". El festival ressalta d'aquesta manera la carrera de "l'actriu portuguesa amb major projecció internacional" i d'una professional que "representa l'essència del cinema mediterrani".

Així ho ha indicat aquest dimarts el director de programació del certamen, Eduardo Guillot, en la roda de premsa oferida per a donar a conéixer aquesta distinció i altres detalls de la 35 edició de la Mostra juntament amb la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals de l'Ajuntament de València, Glòria Tello, i la directora gerent del festival, Rosa Roig.

Maria de Medeiros rebrà la Palmera d'Honor en la gala de clausura del festival, que se celebra en la capital valenciana del 22 d'octubre a l'1 de novembre. L'actriu participarà també en la Mostra amb una masterclass que oferirà el 29 d'octubre en la Fundació Bancaixa, ha destacat Guillot.

Igualment, el responsable de programació ha considerat "una bona notícia" la presència a València de la intèrpret, tenint en compte que l'actual és "una edició complicada" del festival de cinema com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. "Estem satisfets que accepte la nostra invitació. María ha col·laborat personalment amb el festival perquè es puguen veure les seues pel·lícules en ell. Veurem molts treballs que no han arribat a les pantalles espanyoles", ha dit.

La presència de Medeiros en la 35 Mostra de València-Cinema del Mediterrani anirà acompanyada de l'estrena a Espanya de la seua segona pel·lícula de ficció com a directora, 'Aos Nossos Filhos', en la qual s'aborden "qüestions com l'homosexualitat i els nous models de família", han indicat des del certamen. Al seu torn, han apuntat que es tracta d'un treball rodat al Brasil que es presenta com "una subtil exploració de l'amor, la solitud i les fissures en les relacions".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento