Comunitat Valenciana

La CEV preveu una caiguda del 12% del PIB a la Comunitat Valenciana enguany

  • L'entitat sosté en un estudi presentat aquest dimecres que en 2021 es produirà una recuperació del 8%.
  • Aquesta situació ha tingut un "impacte més sever" a l'autonomia per l'especialització productiva, segons l'organització.
Buc amb contenidors de mercaderies
Buc amb contenidors de mercaderies
APV
Buc amb contenidors de mercaderies

La Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) preveu una caiguda del PIB de la regió entorn del 12% en un 2020 marcat per la crisi derivada de la pandèmia de la Covid-19 i espera una recuperació de prop del 8% per al 2021.

Així consta en el seu últim Informe de Conjuntura i Perspectives Econòmiques, que constata que l'economia valenciana, igual que la resta d'economies, va acusar el primer semestre de l'any un enfonsament en el conjunt de la seua activitat i el major impacte es va produir en el període abril-juny, amb una caiguda de més del 25% en taxa anual.

L'informe adverteix que els 'xocs' d'oferta i demanda provocats per la pandèmia a la Comunitat Valenciana han tingut un "impacte més sever" que en altres regions i en el conjunt de l'economia nacional.

En gran manera, -analitza el document- açò es deu a l'especialització productiva -amb un major pes del turisme, l'hoteleria, la construcció i branques manufactureras de béns de consum-, així com al major grau d'obertura a l'exterior (en béns i en turisme), i a una major intensitat d'autònoms i microempreses en algunes de les branques del sector servicis.

L'estudi assenyala que l'actual crisi ha posat en relleu també la "forta interdependència" que existeix entre els agregats macroeconòmics, els agents econòmics i els sectors productius dins del nostre sistema que, a més, està obert a l'exterior.

A més, s'han posat de manifest "moltes de les debilitats de l'estructura productiva i del teixit empresarial", així com el fet que la incertesa retarda tota iniciativa o projecte prescindible en el curt termini.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento