Comunitat Valenciana

El TC admet el recurs del PP contra la compra de vivendes per tempteig del Govern valencià

  • El partit considera que envaeix competències exclusives de l'Estat.
  • La formació també assegura que suposa l'"expropiació d'un dret fonamental" com és la propietat privada.
Fachada y entrada al edificio del Tribunal Constitucional
Fachada y entrada al edificio del Tribunal Constitucional
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo
Fachada y entrada al edificio del Tribunal Constitucional

El ple del Tribunal Constitucional ha admés a tràmit el recurs interposat per més de 50 senadors del PP contra el decret de la Comunitat Valenciana per a l'ampliació de la vivenda pública mitjançant els drets de tempteig i retracte, segons consta en l'escrit al qual ha tingut accés Europa Press.

En concret, el tribunal ordena donar trasllat de la demanda i documents presentats al Congrés dels Diputats, al Senat i al Govern, així com a les Corts i al Consell de la Generalitat perquè puguen personar-se i formular les al·legacions que consideren convenients.

El PP va recórrer el decret en considerar que envaeix competències exclusives de l'Estat i que significa l'"expropiació d'un dret fonamental" com és la propietat privada.

El portaveu del PP en el Senat, Javier Maroto, va explicar sobre aquest tema que es tracta d'una decisió "arbitrària" del Consell de Ximo Puig i Mónica Oltra que "atempta contra la propietat privada" i va asseverar que "cada vegada que els socialistes, Podem i Compromís van de la mà, sempre s'ataca la propietat privada de la gent".

Per la seua banda, la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, va argumentar que amb aquest decret de tempteig i retracte "l'administració pot quedar-se amb vivendes lliures i protegides durant tota la vida i que hagen sigut adquirides per una execució hipotecària, dació en pagament o un reconeixement extrajudicial". Suposa, va advertir, "l'expropiació d'un dret fonamental, la propietat, i és inconstitucional perquè envaeix competències que són de l'Estat en exclusiva".

"A més, no només afecta a les compravendes d'immobles, també a la venda d'accions i immobles adscrites a activitats econòmiques. Suposa burocratitzar, paralitzar inversió, no donar seguretat jurídica als inversors i condemnar aquells que volen comprar i vendre a estar supeditats al fet que la Generalitat tinga a bé exercir el seu dret al tempteig i retracte", va afegir.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento