Comunitat Valenciana

Debat.- Generalitat perfila un pla de reactivació cultural amb 25 milions: "Ara la cultura ens necessita a tots"

La Generalitat projecta un pla de reactivació del sector cultural valencià amb 25 milions d'euros i un servici d'acompanyament a les empreses perquè puguen accedir a fons europeus. També demanarà en els pròxims dies la declaració de la cultura com a bé essencial a la Comunitat Valenciana i que el Govern faça el mateix a Espanya.
L'Ajuntament de València durant la protesta d'Alerta Roja
L'Ajuntament de València durant la protesta d'Alerta Roja
ALERTA ROJA
L'Ajuntament de València durant la protesta d'Alerta Roja

"Ara la cultura ens necessita a tots: als ciutadans i a les administracions", ha reivindicat el president, Ximo Puig, en el Debat de Política General en Les Corts, després de recordar que "en el confinament buscàvem cultura a casa per a mantindre la ment sana".

Puig ha alertat de la situació que afronta el sector posant com a exemple un missatge que va rebre aquest diumenge. "Està passant en tots els teatres i centres culturals: cancel·lacions, provisionalitat, fragilitat extrema. Açò acabarà matant l'art", ha relatat a l'hemicicle.

Es tracta d'una cridada d'emergència que creu que ha de "fer pensar" a tots, tant als espectadors com als governs, defenent que "solament és lliure la persona culta" i que "eixa palanca de llibertat no és possible sense creadors ni indústria".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento