Comunitat Valenciana

Detingut in fraganti mentre arreplegava cabdells de marihuana en el parc natural de l'Albufera

La Guàrdia Civil ha detingut un home de 38 anys in fraganti mentre arreplegava cabdells d'una plantació de marihuana en ple parc natural de l'Albufera, on s'han intervingut més de 200 plantes de cànnabis en l'interior de la reserva integral del centre d'interpretació del Racó de l'Olla.
Remetent Nota De Premsa
Remetent Nota De Premsa
GUARDIA CIVIL
Remetent Nota De Premsa

Aquesta operació va arrancar quan la unitat mediambiental UMA de la Policia Local de València va desmantellar una primera plantació amb 140 plantes de xicoteta grandària en fase de creixement, informa l'institut armat en un comunicat.

Després de coordinar l'actuació, la Guàrdia Civil d'Alfafar-Catarroja (València) va detectar altres dos plantacions en el parc natural i es va posar a buscar al responsable.

Les plantacions han causat un gran impacte a l'entorn de la reserva, en remoure gran quantitat de terra i contaminar-la amb fertilitzants, plàstics i brossa, que haurà de ser descontaminada i recuperada pels tècnics del parc.

A açò se suma que per a les plantacions s'extreia aigua del llac de la reserva amb bombes elèctriques alimentades amb cèl·lules fotovoltaiques i amb reg automàtic.

Finalment, després de setmanes d'investigació i un operatiu de 18 agents, tant de l'àrea d'investigació com de l'equip ROCA de Paiporta (València), el sospitós va ser sorprès mentre realitzava tasques de cultiu i eixia amb més d'un quilogram de cabdells de la plantació.

Aquest home, de nacionalitat romanesa i amb antecedents, va ser detingut per un delicte contra la salut pública, cultiu d'estupefaents, i un altre contra el medi ambient.

En total es van confiscar 227 plantes de cànnabis de gran grandària en plena fase de recol·lecció, amb un pes de més de 30 quilograms de cànnabis. Les diligències han passat als jutjats de guàrdia de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento