Comunitat Valenciana

Es compleixen 150 anys de l'annexió de Patraix a la ciutat de València

  • El procés administratiu, iniciat a instàncies del seu ajuntament, va culminar el 15 de setembre de 1870.
  • Va ser el primer dels 14 pobles que es van incorporar a la capital després de l'enderrocament de les seues muralles.
  • L'Associació Veïnal ha celebrat actes per l'efemèride, encara que alguns es reformularan per la pandèmia.
Calle del casco histórico del antiguo núcleo de Patraix.
Carrer del nucli històric de l'antic poble de Patraix.
20MINUTOS
Calle del casco histórico del antiguo núcleo de Patraix.

Tal dia com hui, fa cent cinquanta anys, va culminar el procés administratiu que va portar al poble de Patraix a incorporar-se a la ciutat de València com un més dels seus barris.

El 15 de setembre de 1870, l'Ajuntament de València donava compte a la Diputació de l'annexió i de la confiscació de les dependències de l'antic poble, que passava a convertir-se en el barri onzé dins del districte de Sant Vicent, nomenant per a alcaldes primer i segon del mateix a Francisco Pascual i Miguel Tejedor.

D'aquesta manera, segons informen des de l'Associació Veïnal de Patraix, concloïa un procés que es va iniciar a instàncies del propi Ajuntament de Patraix en la primavera de 1869, a causa de la falta de recursos i l'interés dels propietaris de terres i alqueries que, en la seua majoria, eren veïns de València, tal com recull l'historiador Javier Mozas en el llibre editat per l'entitat veïnal en 2019 Patraix, de poble a barri.

Aquest va ser el primer dels catorze pobles que, amb el pas del temps, es van incorporar a la ciutat de València que, ja en 1865, s'hi havia desfet de les seues muralles medievals, començant un període de creixement urbà que encara continua en aquests moments.

L'Associació Veïnal de Patraix ha celebrat al llarg de l'any diversos actes per a commemorar l'annexió del poble a la ciutat de València, encara que a causa de la situació provocada per la pandèmia, alguns d'ells s'han hagut de posposar o anul·lar.

Així i tot, l'Associació Veïnal de Patraix té previst organitzar diversos actes culturals per a celebrar aquesta singular efemèride que estan sent planificats "amb el màxim de seguretat i atenent les indicacions de les autoritats pertinents", i dels quals asseguren que informaran pròximament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento